PUMPEHUSET Præsenterer
Demon Head
Support: SCIMITAR + SPIRACLE

Demon Head lægger vejen forbi Pumpehuset i forbindelse med deres femte studiealbum

Demon Head annoncerer stolt udgivelsen af deres femte fuldlængdealbum, 'Through Holes Shine the Stars', på Svart Records. Albummet markerer en milepæl for bandet, der sidste år fejrede 10 års jubilæum. Med en dybere, mørkere lyd end tidligere udgivelser, præsenterer albummet en unik blanding af introspektion og udadvendthed, som bandet er kendt for.

Bassist Mikkel Fuglsang beskriver albummet som en ny fase for bandet: "Vores første fire plader har skabt en struktur, der fører til det niveau, vi har nået nu." Albummets otte numre blev skrevet kollektivt fra 2019-2022 og indspillet af bandet selv mellem oktober 2022 og marts 2023 i deres studier i København og på Irlands vestkyst.

Producer og guitarist Birk Gjerlufsen Nielsen forklarer, at den lange indspilningsproces har sikret en balance mellem præcision og kunstnerisk udfoldelse. Flemming Rasmussen, kendt for sit arbejde med Metallica, har stået for mixningen, hvilket ifølge vokalist Marcus Ferreira Larsen har resulteret i en transparent mix, der forstærker albummets kompositioner.

Med en spilletid på 47 minutter er dette Demon Heads mest omfattende værk. Sange som "The Chalice" og "Our Winged Mother" viser bandets evne til at blande tunge riffs med komplekse arrangementer. Birk Gjerlufsen Nielsen beskriver "Frost" som en fejring af rytmisk musik, mens "This Vessel Is Willing" fremstår som en epilog med improviserede elementer og dybe følelsesmæssige vokaler.

På det lyriske plan tager 'Through Holes Shine the Stars' et stort skridt fremad med tekster, der læses som poetiske noveller, fyldt med eksistentiel fortvivlelse og svag, men urokkeligt håb. Albummets afslutning antyder, at Demon Head ikke er færdige med deres musikalske udforskning, men måske er begyndt på en ny æra.

Med 'Through Holes Shine the Stars' cementerer Demon Head deres plads i den musikalske vildmark med en kraftfuld og følelsesladet udgivelse, der lover mere spændende musik i fremtiden.

Den 6. oktober kan Demon Head og det nye album opleves live i Pumpehuset - SCIMITAR og SPIRACLE er support.

Søndag
6. okt 2024
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris inkl. gebyr
225 Kr.
Support:
SCIMITAR
Demon Head udtaler:

Scimitar er et nyt band, men de har allerede skabt revner i virkeligheden for dem, der har lyttet. Både komplekst og manisk, og på en eller anden måde smukt. Dette er meget metal, men endnu mere er det musik hinsides metal. Folkene bag dette hektiske mysterium er vores nære venner, ægte kunstnere og jordnære rockere. De har været en del af vores liv og musikalske rejse, siden vi alle var meget yngre, og har spillet til næsten alle vores tidligere udgivelseskoncerter. På dette nye album deltager nogle få af dem endda på selve sangene. Vi byder Scimitar velkommen.
Placeholder image
SPIRACLE
Demonhead udtaler:

Spiracle er en tidevandsbølge af brusende og udsøgte lydbølger, der vil skylle over dig med sin mørke tiltrækning. Vores ven Solveig Roseth er en virtuos mezzosopran, multiinstrumentalist og komponist, og i dette projekt vender hun sig mod de mørke kunster med stemme, krop og sjæl. Du vil rejse gennem makabre power electronics, ambient droner, et mørkt spejl af popsange og meget mere, alt sammen sømløst guidet af Solveigs fascinerende tilstedeværelse.
Placeholder image
?>