Velkommen til Pumpehuset!

I mere end 150 år har Pumpehuset ligget tungt og solidt på sin plads i hjertet af København med en historie der strækker sig tilbage til 1856. Oprindeligt har huset tjent som vandforsyning til København og pumpet vand fra Søndermarkens underjordiske cisterner til byens øverste etager. I 1987 gennemgik Pumpehuset sin første store renovering, da Saltlageret, for at give plads til opførelsen af Tycho Brahe Planetarium, måtte lukke og en finansiel kompensation gjorde det muligt at ombygge det gamle pumpehus til et spillested.

I januar 2011 begyndte så en ny æra i Pumpehusets historie, da en større ombygning af huset banede vejen for, at et nyt og forbedret Pumpehuset kunne åbne den 28. september samme år. Det nyrenoverede Pumpehuset huser nu to scener, Kransalen og Sort Sal, som henholdsvis har plads til 600 og 400 gæster. Det nye hus byder desuden på en udendørs rygerterrasse og om sommeren en udendørs byhavescene med tilhørende sommerbar.

Pumpehuset har en brugsaftale med Københavns Kommune, der ejer bygningen på Studiestræde 52. Denne brugsaftale med tilhørende tilskudsaftale kan downloades via linket nedenfor.

Pumpehusets musikprofil

Pumpehuset præsenterer i dag en bred vifte af koncerter året rundt og har som mål med sit program at dække alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur. Siden genåbningen for fire år siden har Pumpehuset dyrket storbyens subkulturer - det rå, det skæve og det overraskende - hvor unge talenter vokser og udvikler sig som kunstnere. Vi udforsker hele tiden nye tendenser og har i gennem de sidste år oparbejdet et stærkt netværk indenfor nichemiljøer som death metal, drum’n’bass og gadehiphop. Sideløbende afholdes der i Pumpehuset også en række koncerter, der er henvendt direkte mod et bredere koncertpublikum og samtidig kan understøtte den mere snævre del af husets koncertprogram.

Metal

En genregren, der siden Pumpehusets åbning har været et af de store fokusområder i vores musikprogram, er metallen i dens mange forskellige afskygninger. Både de mere kommercielle og mainstream retninger, men også i langt mere ekstreme og skæve subgenrer. Der er derfor plads til alt fra knusende grindcore og depridoom til storslået hegn og tonstung hårdrock. Siden Pumpehusets genåbnede har vi haft besøg af Gojira, Morbid Angel, Suffocation, Sepultura og et utal af helt nye og friske navne fra den danske undergrund, bl.a. til vores metalshowcase The New Shit.

Elektronisk

Pumpehuset har konstant et øje på den elektroniske musik, ofte i den helt bastunge ende. Som det eneste venue i Danmark har vi i flere år haft månedlige drum’n’bass-aftener med besøg fra Pumpefavoritter som Andy C, Noisia og Rockwell. Vi har løbende lagt hus til ekstreme afarter som gabber, hardcore techno, psychedelic trance og hardstyle, hvilket blandt mange andre har bragt DJ Ruffneck, Kashyyyk og TNT forbi huset. Vores fokus er dog ikke kun på det ekstreme, men i ligeså høj grad på den tunge technofest, sexede housedans og den elektroniske koncert, hvor der skal lyttes ligeså meget som der danses. Siden åbningen har vi kunne præsentere navne som Darkside, Âme, Zomby, Darkstar, Dorian Concept, Nosaj Thing, The Orb og ikke mindst Pumpehusets mere eller mindre officielle husorkester Buraka Som Sistema.

Hiphop

Hiphoppen vægter tungt i Pumpehuset og er altid en vigtigt del af vores koncertprogram. Det gælder både nye navne som Run the Jewels, Earl Sweatshirt, Joey Bada$$ og Angel Haze, legender som M.O.P., Pharoahe Monch og Funkdoopiest samt hiphopekstremister som Ho99o9 og Death Grips. Alle sammen acts, der har spillet i Pumpen siden åbningen.
Grime - den engelske fusion af UK-garage og rap samt den nye bølge af dansk gadehiphop, der også trækker referencerne fra UK og er opstået parallelt med genfødslen af genren i hjemlandet, fylder også meget i Pumpehuset. Det har blandt andre betydet koncerter med Londons grimestjerner Stormzy, Krept & Konan og Little Simz.

Byhaven

Byhaven er Pumpehusets udendørsbar og -spilletsted. Hver sommer, fra april til september, har Byhaven åben fra onsdag til lørdag - og der er altid fri entré. Hver åbningsdag kan du opleve koncerter med cremen af dansk upcoming musik og kommende udenlandske stjerner. Vi sætter en dyd i at dykke ned i musikundergrunden og finde netop den musik, vi synes bør være soundtracket til din sommer. Byhaven åbner kl. 15.00 og koncerterne starter kl. 19.00.

Byhaven er mere end musik. Den er fest, snak, hygge, spisning, karaoke, bingo, festivaler, vin, lækre øl, læskende cocktails og kulørte lamper. Vi har masser af siddepladser - både i solen og i skyggen af vores store kastanjetræ - og skulle der blive køligt, tænder vi bare vores varmelamper.

I Byhaven kan du slukke tørsten på 100 forskelllige måder. Vores bar tilbyder alt det bedste fra Brooklyn Brewery, sommerfriske cocktails, naturvin, bobler, spritzers, saft og lækker spiritus.

Bliver du sulten, så byder Nørrebro-mestrene i fried chicken, Poulette, på saftige fried chicken sandwiches og fried tofu sandwiches. Poulette serverer mad fra kl 17.00.