Image (1)
Om pumpehuset

Pumpehuset ligger i hjertet af København og præsenterer på husets tre scener, Kransalen, Sort Sal og Byhaven, en blanding af utæmmelige impulser fra undergrunden, subkulturers vildskab og fantastiske koncertoplevelser med veletablerede artister

Musikken

Pumpehuset præsenterer i dag en bred vifte af koncerter året rundt og har som mål med sit program at dække alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur. Siden genåbningen i 2011 har Pumpehuset dyrket storbyens subkulturer - det rå, det skæve og det overraskende - hvor unge talenter vokser og udvikler sig som kunstnere. Vi udforsker hele tiden nye tendenser og har i gennem de sidste år oparbejdet et stærkt netværk inden for nichemiljøer som death metal, drum’n’bass og hiphop. Sideløbende med det, præsenterer vi sammen landets og Nordens største koncertarrangører store koncerter med veletablerede bands og artister. Det smalle går hånd-i-hånd med brede i vores musikprogram.

Fever333 191122-57
Fotokredit: Gonzales Photo/Nikolaj Bransholm.
ARTHUR_AIZIKOVICH_PLEASURE_CONTROLL_INSTAGRAM,FACEBOOK,WEB_PUMPEHUSET_DISTORTION-75
Watain_R7A3996-copy
Fotokredit: Gonzales Photo/Nikolaj Bransholm.

Historien

I mere end 150 år har Pumpehuset ligget tungt og solidt på sin plads i hjertet af København med en historie, der strækker sig tilbage til 1856. Oprindeligt har huset tjent som vandforsyning til København og pumpet vand fra Søndermarkens underjordiske cisterner til byens øverste etager. I 1987 gennemgik Pumpehuset sin første store renovering, da Saltlageret, for at give plads til opførelsen af Tycho Brahe Planetarium, måtte lukke, og en finansiel kompensation gjorde det muligt at ombygge det gamle pumpehus til et spillested. Dog gik spillestedet konkurs i 2010, men nye kræfter kom til.

I januar 2011 begyndte den nye og nuværende æra i Pumpehusets historie, da endnu større ombygning af huset banede vejen for, at et nyt og forbedret Pumpehuset kunne åbne den 28. september samme år. Det nyrenoverede Pumpehuset huser nu to scener, Kransalen og Sort Sal, som henholdsvis har plads til 600 og 400 gæster. Det nye hus byder desuden på en rygeterrasse, og hver sommer åbner Byhaven, Pumpehusets udendørsscene og -bar.

Gamle pumpehuset
Fotokredit: Gonzales Photo/Mathias Kristensen.
0_IMG_20190923_151805
Pumpehuset_facade_WEB_B2A9009_peter_troest

Byhaven

Pumpehusets udendørsvenue og -bar, Byhaven, er åben hele sommeren - onsdag til lørdag hver uge - fra kl. 15.00 med fri entré til et væld af koncerter og fester. Baren i Byhaven bugner af lækre øl, naturvin og cocktails, mens Poulette serverer den skønneste mad. I 2023 er det 10 år siden, Byhaven åbnede, og den har siden udviklet sig fra et popup-event til at være sin helt egen scene i det københavnske musiklandskab.

Byhaven-fotograf-Erling-Brodersen-JPEG.jpg