Udgårdsfest 2023

Efter en totalt Udgårdsfest 2022, vender danmarks, nye store folk-metalfestival tilbage til Pumpehuset. Lineuppet for 2023 er klar.

Program 2023

Hvor Udgårdsfest 2022 var centeret omkring ”gamle” kendinge, kaster 2023 glans over nye stjerneskud på den hedenske metalscene headlinet af Heidevolk.
Heidevolk (NL)

Hollandske Heidevolk er siden dannelsen i 2002 blevet anset som nogle af de helt klassiske foregangsmænd i udbredelsen af den europæiske folkmetal. Side om side med navne som Korpiklaani, Ensiferum og TÝR har Heidevolk udgivet albums på stribe og turneret flittigt. Sjovt nok bare aldrig rigtigt i Danmark. I 2009 spillede de på The Rock og siden har de aldrig været i Danmark. Det laves der om på nu, når Heidevolk spiller til Udgårdsfest 2023! Dét med deres nye album “Wederkeer” i ryggen!

Hamradun (FO)
Hamradun’s musik bygger på færøske legender og historier fra fortiden sammen med århundreder gamle ballader fremført på deres eget modersmål, talt af kun 52.000 mennesker.
Siden debutalbummet “Hamradun” fra 2015 har bandet, ført an af en af Færøernes største vokalister – Pól Arni Holm (Ja, den oprindelige vokalist hos Týr) – fortalt fortidens historier og fortolket de gamle ballader “kvæderne” med moderne musikinstrumenter for at give dem et nyt liv.

Crom (DE)
Epic! Så kort kan det egentlig siges om de tyske melodiske metallere. Crom spiller deres første danske koncert nogensinde og det er faktisk med et helt nyt og endnu uudgivet album i ryggen. Crom udgiver ”The Era of Darkness” i januar 2023 og dét kan fans af navne som TÝR, Bathory og Manowar bestemt godt glæde sig til! Det her er sword metal af fineste karakter. Ikke noget at sige til, at Eternal Champion ville have Crom som support, ved deres seneste koncert i Tyskland!

Lotan
Heltekvad bliver ikke aftenens eneste black metalliske indslag. Lotan vender tilbage til Udgårdsfest. Denne gang med deres debutalbum i ryggen. Bered dig på en mørk, aggressiv og intens oplevelse, med et af den danske metalscenes mest spændende black metal acts lige nu!

Nanna Barslev
Nanna Barslev har dybe rødder i den danske folk – og metal scene bl.a som frontkvinde i folkmetal bandet Huldre. I 2022 udgav Nanna sit debut album “Lysbærer” hvor hun folder sig ud som både komponist, sanger og instrumentalist. Albummet er udgivet på det norske pladeselskab By Norse music (Wardruna, Enslaved mfl.) og har høstet international anerkendelse for sit unikke nordiske udtryk og musikalske integritet i genren.

Vansind
De spillede hos os i 2021. Siden har de været på turné med Sylvatica og Trold og udgivet en stribe singler på Spotify. Vansind er vikingmetal med tryk på viking. Det er på én gang hårdtpumpende riffs med dybe growls i kontrast til nærmest poppede omkvæd med ren kvindelig vokal. Vansind er et friskt pust på den hedenske metalscene i Danmark. Grib sværdet og tag med på den farefulde færd med Vansind på Udgårdsfest 2023.

Idaslet
Så er det tid til fest! Ingen kan stå stille når først Idaslet sætter strøm i scenen. Vi har oplevet flere fantastiske fester med dette herlige nye folk-metal band. Om det var i en pakket sal på Copenhagen Metal Fest eller som support for Trollfest på Gimle. Én ting er helt sikkert: mjøden kommer til at flyde, gulvet kommer til at sejle og dansen bliver enorm når Idaslet spiller på Udgårdsfest i 2023.

Tidligere har Heltekvad været annonceret til festivalen, men har måtte aflyse og er blev erstattet af Nanna Barslev.