Dusin + ELBA + EmmaDop

Tre danske bands slår pjalterne sammen til en ekstraordinær, trefoldig popoplevelse i Pumpehuset den 19. november. Dusin byder på kompromisløs popmusik, Elba viser, hvordan catchy synthpop skal skæres og EmmaDop makser den ud med energiske indiepop.

Dusin
Dusin, bestående af Mads Vadsager Larsen og Jesper Nohrstedt Boesgaard, blev i 2016 tilfældigt parret op under Bandakademiets Music Maker Camp. Trods deres forskellige musikalske baggrunde fandt de hurtigt en gensidig samhørighed og skabte duoen Dusin. Siden da har duoen turneret landet rundt, været finalister i DR’s Karrierekanonen, udgivet to EP’er og udgav i begyndelsen af 2020 deres debutalbum ’Ærlige Løgne’, der modtog stor ros blandt anmeldere og fans. Dusin laver kompromisløst popmusik, der er spækket med dansable vibes og ungdommelig glød, men som også skildrer ungdommens nativitet og tvivl, der kommer til udtryk i de til tider melankolske og iltre tekster. Dusin tør eksperimentere og arbejder konstant på at tage deres musik til nye højder. Gennem konstant udvikling og et evindeligt drive er Dusin et af de mest spændende navne i det danske vækstlag, der foruden at være et ultra-energisk og håndværksmæssigt band i topklasse, også tilfører dansk popmusik et spændende og originalt take på, hvordan dansksproget og dansevenlig musik sagtens kan have utroligt mange facetter.

ELBA
ELBA er lyden af kraftfuld skandinavisk pop, når det er bedst. Med en håndfuld velskrevne og stærkt eksekverede singler i bagagen er 25-årige ELBA en stærk kandidat til at blive en af Danmarks næste store popartister. ELBAs energiske og catchy synthpop er både personlig, dramatisk og fængende – og formår både at få hjertet og fødderne til at danse. En cocktail af energi, der giver associationer til kvindelige kollegaer som Aurora, MØ & Robyn. Bag akronymet ‘ELBA’ finder man Ellen Bathum – ikke kun en dygtig vokalist, men også en musikalsk håndværker i sin egen ret. Ellen er dybt involveret i alle aspekter af sit musikalske projekt – lige fra sangskrivning og produktion til mix og master – og hendes perfektionisme er til at tage og føle på i sangenes detaljerigdom og personlige energi. ELBA har allerede i sine første år som artist sat sit præg på den danske musikscene. I 2019 lukkede hun Countdown-scenen på Roskilde Festival til flere anmelderes begejstring. Hun har efterfølgende spillet prominente festivaller som bl.a. SPOT & Alive Festival samt spillet til vigtige kulturbegivenheder som Copenhagen Pride. Den nyligt udgivne single ‘700 Angels’ har fået stærk opmærksomhed i både tysk- og dansk radio. Sangen har ligget i rotation på ‘P3’ og har fået airplay på både ‘P4’ og tyske ‘Bayern3’. ELBA arbejder i øjeblikket på sin næste EP og med et dygtigt producerhold bag sig bliver det spændende at følge hendes musikalske univers.

EmmaDop
EmmaDop eksploderer i kaos, kærlighed, kanoner og total teenage-lykke! Der bliver åbnet op for et kæmpestort lydunivers og iørefaldende sange, når den århusianske trio gæster Pumpehuset og giver deres bud på ny, energisk popmusik. I efteråret 2019 udgav EmmaDop deres to første singler, som indkapsler bandets stræben efter højt til loftet, punchy beats og medrivende omkvæd. Vidundergrunden på P3 beskriver debutsinglen Fitness som “Indiepop der spiller på de helt store tangenter… – et fuldstændig vanvittigt lydlandskab”. På Emmadops nyeste single Uppercut eksploderer de i kaos, kærlighed, kanoner og total teenage-lykke! Her skinner Line Søndergaards udtryksfulde vokal og evne til at skabe unikke og fængende melodier, tydeligt igennem bandets massive 80’er inspirerede lyd. Line udtaler: ”Uppercut er et sammensurium af kærlighed og konflikt – lige der hvor forelskelsen opstår – i et stort kaos af dilemmaer, følelser, mavefornemmelser og frustration – forelskelsen gør en manisk og man er helt ude af stand til at styre sig selv og sine følelser, og så – SMASH! KAPOW! BOOM!”.

På grund af den nuværende coronasituation, bliver denne koncert afviklet for siddende publikum. Vi har indrettet Pumpehuset i en corona-venlig udgave, hvor vi forener energien fra et spillested med hyggen fra en tysk bierstube. Det betyder borde/bænke-opsætning i den store sal, så det er muligt både at hygge og høre koncert med vennerne samtidig. Indretningen og rammerne for koncerterne er udarbejdet i tæt samarbejde med myndighederne for at gøre koncerterne sikre og trygge for alle.