PUMPEHUSET Præsenterer
VOLA

NB! Dørene åbner kl. 19.00 og ikke kl. 20.00, som der står på billetten.

VOLA er et københavnsk metalband, der insisterer på at udfordre traditionerne og gøre tingene på deres egen måde ​–​ og det har givet dem opmærksomhed langt ud over landets grænser. Til maj 2021 udkommer deres længe ventede tredje album, “Witness”, og det fejrer de med et headline show i Pumpehuset.

Musikpressen var ikke nærige med roserne, da dansk-svenske VOLA udkom med deres seneste fuldlængdealbum “Applause Of A Distant Crowd” (2018):
"Sweet Zombie Jesus!! Applause of a Distant Crowd by VOLA, no doubt the melodic "Prog" rollercoaster ride of the year!!" skrev RockUnited for eksempel og kvitterede med 4 ud af 5 stjerner, mens danske GAFFA under overskriften “Københavnsk band tager kvantespring” kaldte pladen et “veleksekveret, gennemkomponeret og ganske opsigtsvækkende album” og sendte 5 ud af 6 stjerner efter bandet.

Siden har VOLA turneret Europa rundt af flere omgange, både som supportband for internationale navne som Katatonia, Haken og Dream Theater og som hovednavn, hvor de viste sig også at kunne trække fulde huse på egen hånd med udsolgte shows i blandt andet London, København og Barcelona. Dét fik større danske medier til også at åbne øjne og ører for VOLA: Både DR og Euroman bragte i den forbindelse omtaler af bandet, som hos Euroman blev nævnt som et ud af “tre danske metalbands, du skal følge”. Forventningerne er således allerede skruet op til næste og tredje album “Witness”, som udkommer til maj 2021.

Førstesinglen “Head Mounted Sideways”, der markerer en hårdere og ondere side af VOLAs musikalske univers, blev da også usædvanlig flot modtaget, hvor den havde premiere 19. november 2020. Deres frie og ukonventionelle tilgang til sangskrivning har over snart tre albums fået dem vidt omkring på det musikalske spektrum, fra progressiv rock og metal til kantet, melodisk pop, electronica og industrial, og det har skaffet dem lyttere på tværs af genrekategorier og landegrænser. Selv nævner de bands som Opeth, Porcupine Tree, Dizzy Mizz Lizzy, Soilwork, Meshuggah, Ulver, Mew og Massive Attack som inspirationskilder.
Fredag
28. maj 2021
dørene åbner
19.00
Showet starter
19.45
Pris
165 Kr. + gebyr
?>