PUMPEHUSET og Target Group & Nightcrawler Production Præsenterer
Udgårdsfest

Til UDGÅRDSFEST 2022 hylder vi atter den nordiske kultur med alt hvad det hører sig til af musik og nordisk kunst. I både 2019 og 2021 var Pumpehuset udsmykket med smuk og stilskabende nordisk kunst. Der var mjød på hanerne. For slet ikke at glemme de skønne folkemusikere, der satte stemningen både i Byhaven og indenfor i Pumpehuset før, mellem og efter koncerterne.

I 2022 afholdes UDGÅRDSFEST D 30 september. Altså har vi måtte ændre i datoen end før udmeldt. Til næste år bliver UDGÅRDSFEST altså igen blot en enkelt dag. Men, men, men frygt ej. I kan godt begynde at glæde jer til en stærk pakke af bands!

Vi har samlet det ypperste af hvad der findes af danske bands indenfor viking/folk metal (alle albumaktuelle i 2022!) og så er der blevet inviteret to udenlandske navne til. Varang Nord (vinderne af Wacken Metal Battle finalen 2019) fra Letland og TÝR fra Færøerne!

"At få TÝR i toppen af programmet for 2022 giver så meget mening. De er et af de stærkeste navne på den internationale viking metal scene og har turneret verden rundt. Bl.a. med både Trollfest og Moonsorrow, som vi havde på programmet det første år. De er en sværvægter inden for scenen og et absolut must for et folk/viking metal event som vores!
Jeg er samtidig glad for at kunne byde Varang Nord velkommen til Danmark for første gang. De kommer hele vejen fra Letland - kun for at spille dette show. Og I kan godt glæde jer. Jeg oplevede dem på tætteste hold, da de vandt finalen til den store Wacken Metal Battle i 2019 og lige siden har jeg villet have dem til Danmark, så alle folk metal fans herhjemme kan opleve den samme glæde ved deres liveoptræden, som jeg gjorde på Wacken. Disse to hovednavne - kombineret med de 4 stærkeste danske navne inden for genren, der alle udgiver nye albums i 2022 - håber jeg at alle viking/folk metal fans herhjemme vil glæde sig lige så meget til i Pumpehuset til næste år, som jeg gør!!" – Søren Weiss, talsmand

UDGÅRDSFEST 2022 PROGRAM:

TÝR (FO)
De behøver nærmest ikke en introduktion. Der findes ikke dén folk/viking metal fan der, med mjødhornet hævet højt, ikke har skrålet med på klassiske folk-hymner som "Ramund Him Unge", "Hold The Heathen Hammer High" og "Sinklars Visa". Det bliver nærmest ikke mere klassisk melodisk viking metal end med de færøske viking metal helte i TÝR og vi glæder os til, omsider, at kunne byde dem velkommen, når de sætter sejl fra Færøerne, krydser Atlanten og ligger langskibet til ved Pumpehuset i 2022.

SVARTSOT
Så er det endelig blevet tid til, at vi omsider kan byde Svartsot velkommen til UDGÅRDSFEST. De er og bliver kongerne af dansk folkmetal og har været det siden 2005! Derfor er det da også en stor fornøjelse, at kunne annoncere dette band lige netop nu, hvor de har offentliggjort udgivelsen af deres nye album "KUMBL" til februar 2022. Det er dermed et totalt albumaktuelt Svartsot der går på scenen til UDGÅRDSFEST.

VANIR
UDGÅRDSFESTs helt eget husband? Noget kunne godt tyde på det. Vanir er inviteret tilbage til UDGÅRDSFEST I 2022. Denne gang dog med et helt, helt nyt album i ryggen der udgives i foråret 2022. Med et helt nyt album er vi naturligvis nødt til at invitere de danske viking metallere tilbage på dén scene hvor de før har beriget os med fantastiske koncerter.

HEIDRA
Dansk viking/powermetal! Bandet der siden dannelsen i 2006 har beriget os med EP'en "Sworn to Vengeance" fra 2012 og de to fuldlængder hhv. Awaiting Dawn fra 2014 og "The Blackening Tide" fra 2018 ved hvordan et episk og melodisk vikingmetal show skal gøres! Bandet har turneret Europa tyndt både med Ensiferum og Fleshgod Apocalypse og er senest netop vendt hjem fra en stor Europa tour med Omnium Gatherum og Hamferd. Nyt album udkommer i 2022!

VARANG NORD (LV)
De blæste alt og alle bagover, da de i 2019 vandt årets helt store finale til Wacken Metal Battle på Wacken. Nu kommer bandet fra Letland endelig til Danmark for at vise hvordan dansevenlig folkemetal fra Letland skal skæres! I kan godt glæde jer til en helt unik og eksklusiv optræden fra et band, der aldrig før har spillet i Danmark.

TROLD
Trolden er ude! Og et nyt bekendtskab på den danske folkemetal scene er dermed en realitet! Trold spiller folkemetal med et drilsk smil, som med garanti sparker festen i gang direkte fra de store, mørke danske skove.
Trold har sine rødder solidt plantet i den nordiske jord, hvor inspirationen hentes fra et væld af eventyr og mytologier. Kæmper, guder, skovens dyr og havets forunderlige verden er blot nogle af de steder, Trold tager lytterne med. Når troldene er på scenen, kan du være sikker på, at festen starter, og det gode humør bliver sparket i gang.
Foruden de annoncerede navne kan publikum se frem til et nyt indslag med Laura Bech (ex. Huldre) og hendes hold af skønne folkemusikanter. For ikke at glemme mjød i lange baner og nordisk kunst og kultur til UDGÅRDSFEST 2022

Billetsalg:
350 kr. inkl. Udgårdsfest t-shirt (udleveres på festivalen)
400 kr. inkl. Udgårdsfest t-shirt & patch (udleveres på festivalen)
Fredag
30. sep 2022
dørene åbner
18.00
Showet starter
18.20
Pris
299 Kr. + gebyr
?>