PUMPEHUSET Præsenterer
Tudsegammelt & Sjukstugan

Med en smadret og rungende tuba, tunge trommer, skarpe tekster, kontrabas og skæve beats leverer det fem mand høje orkester, Tudsegammelt, den lyd, dansk rap har savnet. Med rødder i hiphop har gruppen siden 2010 rejst landet tyndt i en tudsegammel tourbus, og kickstartede sidste forår en DK-tour i et tætpakket Pumpehus!

De har spillet flere udsolgte koncerter og besøgt Vesterbro Festival 2012, hvor GAFFA gav koncerten 5 stjerner og skrev: ”Niveauet er der til at nå meget langt og potentielt blive en nyklassiker i dansk rap”. Tudsegammelt består af fem mand, der alle kommer fra det sydlige Jylland og som nu er bosat i København. I 2012 udgav gruppen en 7” vinyl på pladeselskabet Kontrafon, der blev fulgt op med en pladekontrakt på et fuldlængde album hos selskabet Echo Out Cph Records. Debutalbummet udkom også i 2012. Gruppen besøgte efterfølgende Danmarks Grimmeste Festival, Nakke Festival, Live Camp på Skanderborg Festival og Tue Track i P6 Beat. Gruppen er lige nu aktuel med sangene ”Borgmester Orkester” og "Y-kromosom". Sidstnævnte er at finde på den nyeste udgivelse fra Kontrafon - "Music Over Money".

Svenske Sjukstugan er Dirty Jens, Buju Anton og Bjarne B. Sammen leverer de positiv, beskidt og kringlet hiphop uden kompromiser. Altid med en legende og eksperimenterende tilgang til både beats og rap. De tre gutter har syslet med hiphop siden teenagealderen i mange forskellige former og konstellationer, men først et sted mellem 2010-2011 blev de forenet i Sjukstugan, opkaldt efter Antons bopæl, der var et vigtigt samlingspunkt for unge hiphoppere.

I foråret 2011 udgav de første sang og musikvideo "Fraværende / Present" (sammen med Abel Haile og Vanessa LIFTIG). Dernæst skrev Sjukstugan i 2012 kontrakt med rapperen Petter's label Baba Recordings under Sony Music Sweden. I august samme år udkom debutalbummet "Rap På Svensk" og samtidig singlen "Zig Zag" (med Richard "Skizz" Bizzi).

Sjukstugan er for tiden et af Stockholms mest hårdtarbejdende hip hop acts,  er lige nu pladeaktuelle med "Psykoakustik", som udkommer på vinyl i 2015.
Fredag
23. jan 2015
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
80 Kr. + gebyr
?>