PUMPEHUSET og A STAR Entertainment Præsenterer
The Undertones + Hugh Cornwell

Det er årtier siden de sidst var her, men nu besøger The Undertones endelig Skandinavien igen! I foråret 2023 kommer bandet til Sverige og Danmark med "It´s Gonna Happen Tour" med fem koncerter, hvoraf den ene går ned i København d. 30. april 2023. Med som special guest er ingen ringere end Hugh Cornwell, der var en af de bærende kræfter i new wave-gruppen The Stranglers storhedstid.

The Undertones blev dannet i 1976 af fem teenagevenner fra Derry, Nordirland. Debutsinglen "Teenage Kicks" kom ud i 1978 og er i dag en vaskeægte popklassiker. Det blev efterfulgt af en optræden i Top of the Pops, og bandet fik snart herefter deres store gennembrud. I løbet af de næste par år udgav de en lang række succesrige singler og album. Titler som "Jimmy Jimmy", "Here comes the Summer", "You got my Number" og "My Perfect Cousin" er stadig elskede pop-perler fra den sene punk- og new wave-æra.

Efter at sanger Feargal Sharkey forlod bandet i 1983, opløstes The Undertones i samme år. De blev imidlertid gendannet i 1999 til hvad der skulle være en midlertidig koncert, men resulterede i to splinternye (og kritikerroste) album, genudgivelser af deres tidlige materiale i en vinylkasse og flere turnéer.

The Undertones består i dag af de originale medlemmer John O'Neill, Damian O'Neill, Billy Doherty og Michael Bradley samt sanger Paul McLoone, der tiltrådte i 1999. I forbindelse med turnéen udgives de to album, de udgav efter genforeningen, også for første gang på vinyl som et opsamlingsalbum under titlen "Dig what you need".

Hugh Cornwell
Cornwell var sanger og guitarist i The Stranglers fra bandets start i 1974 til de stoppede i deres daværende form i 1990. Cornwell og The Stranglers står bag store hits som "Golden Brown", "No More Heroes" og "Always The Sun" og mange flere. Allerede i The Stranglers-tiden havde Cornwell gang i sit soloprojekt og har i efteråret 2022 udgivet sit 10. album "Moments of Madness". Det er den musik og hits fra The Strangles-bagkataloget, vi kommer til at høre i Pumpehuset.
Søndag
30. apr 2023
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
340 Kr. + gebyr
?>