PUMPEHUSET og Live Nation Præsenterer
The Orb

Acid House bølgen i slutfirserne forvandlede Englands afsidesliggende fabrikshaller til ravetempler, der dannede rammen om den kollektive masse-trance, bedre kendt som The 2nd Summer of Love. En årrække hvor transcenderende musik og kærlighed i pilleform fik festerne til at rulle i døgndrift og det nye testamente for elektronisk musik blev nedfældet. De tidligere formiddagstimer tilhørte suverænt The Orb, der oprindeligt blev tegnet af Alex Paterson og Jimmy Cauty fra KLF. Deres dubbede og lysere surreelle univers stod i stærk kontrast til Acid Houses stringente festfokus. Det perfekte come-down efter en nat med højt kemi-niveau og lyden blev hurtigt kendt som Ambient House.

I Danmark var den spirende techno-scene særdeles godt i stand og progressive kræfter som Lars Skovgaard (DR), Henrik Møll og DJ Kong, bragte i 1993 The Orb til Trekronerfortet, hvor en legendarisk koncert i den engelske presse blev beskrevet som “probably the best gig in the world”. På en flydende scene i havnebassinet optrådte både The Orb og System live, akkompagneret af DJ’s på forskellige, strategiske steder på fortet. The Orb satte kronen på værket med to koncerter ved henholdsvis solnedgang og solopgang under festivalparaplyen Ultramarine.

Under skiftende besætninger og gennem utallige samarbejder, har The Orb holdt deres lyd aktuel i mere end 25 år. Senest afspejlet i samarbejdet med dub legenden Lee ’Scratch’ Perry, der resulterede i et fuldlængde album i 2013.

The Orb er klar til at indtage Pumpehuset 24. Oktober 2015 til en lektion i rigtig musik lavet på rigtige maskiner.
Lørdag
24. okt 2015
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
290 Kr. + gebyr
?>