PUMPEHUSET og Live Nation Præsenterer
The HU

The HU fra Mongoliet kan noget helt særligt, når de kombinerer heavy metal med traditionel mongolsk strubesang. Deres første to videoer, ’Yuve Yuve Yu’ og ’Wolf Totem’, gik hurtigt viralt og fik mere end 20 millioner visninger, og den eksplosive internetmodtagelse fangede hurtigt mange internationale mediers interesse mens ’Wolf Totem’ gik nummer 1 på Billboards Hard Rock Digital Song Sales Chart.

Bandets navn, The HU, er det mongolske ord for menneske. De kalder deres stil Hunnu Rock, inspireret af Hunnu, et mongolsk imperium fra oldtiden. Nogle af bandets tekster indeholder mongolske kampråb og lyrik. De blev etableret i 2016 af produceren Dashka, sammen med medlemmerne Gala, Jaya, Temka og Enkush. Tilsammen kombinerer de traditionelle mongolske instrumenter, såsom en Morin Khuur, der er en form for violin, en Tovshuur, hvilket er en mongolsk guitar, en Tumur Khuur, der er en mongolsk udgave af en harpe sammen med dyb strubesang og selvfølgelig, bombastisk bas og trommer som vi kender det fra rocken.

Siden formeringen af bandet har de arbejdet på deres første album ’The Gereg’. Ordet gereg blev brugt som det første diplomatiske pas i det mongolske imperium under Genghis Khan. Albummet kommer til at indeholde ni sange og er sat til at udkomme i løbet af 2019. Alle fire medlemmer af bandet er højtuddannede inden for musik og med flere års erfaring med turnéer rundt i Asien er de nu klar til deres første verdensturné i anledning af den kommende albumudgivelse. Oplev The HU og deres unikke heavy metal subgenre i Pumpehuset 26. juni.
Onsdag
26. jun 2019
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
220 Kr. + gebyr
?>