PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! Præsenterer
Television performing 'Marquee Moon'
Emma Acs

Televisions debutalbum ‘Marquee Moon’ fra 1977 er grundstenen i den genre, der i de sidste 35 år er blevet kendt som alternativ rock. En udgivelse, hvis indflydelse ikke kan overdrives.
Television var et af de mest innovative bands på den sprudlende undergrundsscene i 70‘ernes New York. Anført af guitarist, sanger og bandleder Tom Verlaine tog Television rocken ud i et helt nyt farvand ved at fjerne al blues fra den efterhånden etablerede genre, og i stedet bløde den rå garagelyd op med lyrisk jazzede guitarmelodier. Det er disse langstrakte, improviserede guitarfortællinger, som gjorde Television til banebrydende og kontroversielt band i sin samtid og ‘Marquee Moon’ til et tidsløst album, der er lige så relevant i København 2014 som i New York i 1977.

På mange måder er Televisions ‘Marquee Moon’ 70‘ernes svar på Velvet Undergrounds’ bananplade: en plade, som nok indtager klassikerstatus, men stadig besidder friskhed og vildskab.
Forankret i sin samtids punk-rock peger det tilbage på 60’ernes rock'n'roll, 70’er-glam og powerpop, mens det udstikker retningerne for post-punk, new wave, jangle-pop og artrock. Uden Television ville hverken Joy Division, Interpol, Pavement eller Mercury Rev lyde, som de gør. Dem - og utallige andre bands - har lyttet til de bjergtagende guitardueller, den groovy og ålestramme rytmesektion og til storbyromantikeren Tom Verlaine, der med sin snerrende vokal spyer surreel lyrik op mod månen over de mørklagte gader.

Efter ‘Marquee Moon’ udgav Television albummet ‘Adventure’ i ’78 for derefter at gå hver til sit. Siden blev Television samlet igen til udgivelsen af deres tredje, selvbetitlede album i 1992 og efterfølgende til enkelte shows imellem medlemmernes respektive solokarrierer. Senest i 2013, hvor gruppen optrådte til ATP Festival med ‘Marquee Moon’s otte gennemkomponerede sange. I 2014 kan Television opleves live i Japan, Canada og på Primavera i Barcelona, samt altså på Pumpehuset den 29. juli.
Tirsdag
29. jul 2014
dørene åbner
20:00
Showet starter
21:00
Pris
350 Kr.
Emma Acs
Placeholder image
?>