PUMPEHUSET og SoulKitchen Præsenterer
Sun Ra Arkestra

Space is the place!

Det flamboyante og kosmiske Sun Ra Arkestra vender tilbage til København og Pumpehuset under ledelse af den nu 99 årige Marshall

Der er ingen tvivl: Sun Ra Arkestra er stadig en helt særlig oplevelse, også selvom grundlæggeren, Sun Ra selv, forlod denne jord i 1993. De fejrer både, at den nuværende bandleder, altsaxofonist Marshall Allen, snart fylder 100 år. Og at det er 109 år siden, at Sun Ra ankom til denne jord - formodentlig fra Saturn. Sun Ra Arkestra er en unik institution, der fortsat holder den kosmiske jazz-fakkel højt, samtidig med, at orkestret gennem deres spraglede karriere har favnet store dele af jazzens historie - fra bigband-jazz, ragtime og swing til free jazz og avantgarde. De har samtidig hentet inspirationer ind fra bl.a. Stockhausens elektroakustiske værker og fra afrikansk og egyptisk kultur. Sun Ra Arkestra har skabt deres helt egen mytologi, som igen har inspireret ikke kun jazzmusikere, men også psykedelisk rock, electronica, verdensmusik, hiphop og afro-futurisme.

Den kosmiske og mytologiske stemning underbygges live med farvestrålende dragter, rituel stemning og masser af publikumskontakt. Men vigtigst af alt spiller orkestret fortsat med en sjælden spilleglæde, som uundgåeligt forplanter sig til publikum. Og så er det svært ikke at føle historiens vingesus, når den nu 95-årige Marshall Allen leder sit orkester på scenen. Spænd rumhjelmen, det bliver en enestående oplevelse, når Sun Ra Arkestra indtager Pumpehuset!

Tidpslan:

19.00: Døre
19.15: Support Cohnny Jazz (DJ)
20.30: Sun Ra

Tirsdag
24. okt 2023
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris inkl. gebyr
391 Kr.
?>