PUMPEHUSET og Beatbox Entertainment Præsenterer
Stillborn

Det legendariske doom-metal band Stillborn går helt tilbage til 1984. I 1994 gik bandet i opløsning, men nu er de sammen igen til en uforglemmelig aften i det sataniske rock’n’rolls tegn i Pumpehuset.

Det hele startede i Göteborg, da Kari Hokkanen (vokal og bas) og Petter Bryneson (trommer) mødte Ingemar Henning (guitar) i 1984. De tre svenske gutter spillede en enkelt koncert under navnet The Cranium, hvorefter de indså, at de havde brug for en yderligere guitarist. Den guitarist blev Erik Sanqvist, som de mødte til en koncert med Einstürzende Neubauten. Det nu fire mand høje band spillede en del koncerter de efterfølgende år og udgav et nu sjældent kassettebånd med titlen ”Tounge The Tong”. Lyden var hård og satanisk, og bandet trak på inspirationskilder til deres svenske doom-metal fra så forskellige steder som Ennio Morricone, Lee Hazlewood, John Wayne og Black Sabbath.

I 1986 forlod Petter Bryneson bandet og blev erstattet af Peter Asp. I 1989 udgav Stillborn deres mesterværk, albummet ”Necrospirituals”. Kort efter forlod Kari Hokkanen bandet og blev erstattet af Henke Karlsson (vokal) og Sami Miari (bas). Erik Sanqvist gik også ud af bandet og blev erstattet af Kim Sandström. I 1991 og 1992 udgav Stillborn de to plader ”The Permanent Solution” og ”State of Disconnect”, der begge blev indspillet dybt inde i de mørke, svenske skove. Efterfølgende turnerede Stillborn rundt i Europa og optrådte blandt andet på Roskilde Festival i 1992. I 1994 gik Henke Karlsson så ud af bandet. De tre resterende medlemmer teamede up med Candlemass-vokalisten Messiah Marcolin og skiftede navn fra Stillborn til Colossus.

Over 20 år er gået med skiftende besætning. Men nu er Stillborn tilbage i bandets (næsten) originale opsætning, med Kari Hokkanen på vokal, Erik Sandqvist, Ingemar Henning på guitar og Peter Asp på trommer. Genren er stadig satanisk, hård doom-metal, og med kult-albummet ”Necrospirituals” med i tasken, er der lagt i ovnen til en uforglemmelig heavy-aften i Pumpehuset til december.

Bandet har længe varslet nyt materiale. Omend dato'en på deres kommende album ikke er offentliggjort, så er det dog sikkert og vist, at det udkommer i indeværende år. I skrivende stund er en ny single med titlen "Lorelei" sat til udgivelse den 30. juni.
Lørdag
2. dec 2017
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris inkl. gebyr
210 Kr.
?>