PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! Præsenterer
Spoon

Hvis man skulle lave en opgørelse over hvilke bands, der har præget amerikansk indierock de seneste 20 år, så ville Spoon være selvskrevet i toppen af listen med deres bagkatalog af stærke album og medrivende ørehængere og guitarfræsere.

Spoon blev dannet i 1993 og spillede i starten punk og alternativ rock med inspiration fra bands som Pixies, Pavement og Built To Spill – bandnavnet er i øvrigt en reference til et nummer af krautrock-legenderne i Can.

Bandets øre for kantet guitarrock og gode melodier stod tidligt frem, og i løbet af deres lange og imponerende karriere har Spoon udviklet et mere direkte, iørefaldende og melodiøst udtryk (kærligheden til The Beatles er åbenlys i flere af deres sange), der både har sikret dem stor kommerciel succes, kritikerros og et stort og trofast publikum.

Debuten ”Telephono” (1996) udkom via legendariske Matador Records, men Spoons helt store gennembrud kom, efter de signede med Merge Records, der fra 2007-2017 udgav fire album: ”Ga Ga Ga Ga Ga”, ”Transference”, ”They Want My Soul” og ”Hot Thoughts”. Modtagelsen af albummene var overvældende, både hos anmeldere og publikum, og som resultat gik alle fire album på imponerende top 20 i hjemlandet.

At Spoon tre årtier inde i karrieren fortsat er skarpere end de fleste, understreger deres seneste, 10. studiealbum, ”Lucifer on the Sofa”, der udkom i starten af 2022. Albummet er en stilsikker opvisning i fokuseret, poprocket sangskrivning med catchy hooks og omkvæd, som Spoon gør så godt. Gruppens danske fans kan derfor godt begynde at glæde sig til den 16. juni, hvor Spoon indtager Pumpehuset med de nye numre og klassikere fra bagkataloget.

Billetsalget starter den 20. januar kl.10
Fredag
16. jun 2023
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
370 Kr. + gebyr
?>