PUMPEHUSET og DTD Concerts Præsenterer
Saint Levant

Saint Levant giver R&B- og hiphop-kuldegysninger til november

Han har palæstinensisk, fransk, algerisk og serbiske baggrund, er født i Jerusalem og vokset op i Gaza, inden han i 2007 flygtede til Jordan og nu er bosiddende i Los Angeles. Marwan Abdelhamid aka Saint Levant trækker på mange kulturelle traditioner og personlige fortællinger, når han blander engelsk, fransk og arabisk i sit unikke moderne popunivers. Sidste år udnævnte musikmediet NME ham til en af de mest indflydelsesrige nye navne i dagens poplandskab og ikke mindst som foregangsmand for en ny bevægelse inden for arabisk musik.

Inspireret af historiske, arabiske tænkere og nutidige artister, dyrker Saint Levant en nostalgi, der leder tankerne tilbage til 00’ernes R&B- og hiphop-æra, mens hans tekster om blandt andet sårbarhed blandt arabiske mænd og sex hiver os ind i fremtiden. Saint Levant er vokset op med både klaver og saxofon og artister som Lenny Kravitz, Timbaland og Wyclef Jean, som hans far introducerede ham til, inden han i teenageårene begyndte at dyrke arabiske hiphop-artister som Shabjdeed og Marwan Moussa. Han begyndte at udgive musik i omkring lockdown i 2020 og fik sit første store gennembrud i slutningen af 2022 med singlen ”Very Few Friends”, der i skrivende stund er blevet streamet mere end 81 millioner gange på Spotify alene.

Sidste år landede så debut-EP’en From Gaza With Love, som han den 7. juni i år fulgte op på med debutalbummet DEIRA, som blandt andet byder på en feature fra den amerikanske R&B-sangerinde Kehlani.

I kølvandet på koncerter på blandt andet Montreux Jazz Festival i 2023 og Coachella og Governors Ball i år, kommer Saint Levant nu endelig forbi Danmark, når han gæster Pumpehuset den 13. november 2024.

Onsdag
13. nov 2024
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris inkl. gebyr
275 Kr.
?>