PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! Præsenterer
Rolling Blackouts Coastal Fever

Australske Rolling Blackouts Coastal Fever kan sin rockhistorie og sin sangskrivning til fingerspidserne. Kvintetten fra Melbourne laver forfriskende indierockmelodier med tydelige spor til 80'er-janglepop og bands som The Go-Betweens og The Smiths uden at forblænde sig i traditioner og dogmer. Med en trio af guitarister i frontbilledet – bestående af sangskriverne Tom Russo, Joe White og Fran Keaney – taler australierne flydende guitarriffsk. Og det er et sprog, det meste af verden forstår.

Rolling Blackouts Coastal Fever – iblandt venner og fans ofte kendt som bare Rolling Blackouts C.F. – udgav i 2018 debutalbummet 'Hope Downs', en tempofyldt udladning af energi og grandiose tanker om at stå ved foden af noget stort og uhåndgribeligt og holde fast i noget mere konkret. På samme måde som Rolling Blackouts C.F. væver forskellige tidsaldre og genrer sammen, blev albummet rost for at holde sammen på hele tre guitarer i instrumenteringen, hvilket gav plads til guitarriff efter guitarriff og melodiøse harmonier.

Efter det anmelderroste debutalbum fulgte en omsigribende turné, som blandt meget andet sendte dem forbi både Roskilde Festival og Pumpehusets Byhave, og da australierne endelig vendte hjem, var det med et ønske om at tone ned for muren af guitarlyd og i stedet søge mod det jordnære og mod hjemmebanen. I 2020 udkom således albumopfølgeren 'Sideways to New Italy'.

På den seneste plade, der refererer til en nærmest ubetydelig flække i delstaten New South Wales, ser gruppen indad, og for sangskriveren Fran Keaney betød det et fokus rettet mod at skrive ufortyndede romantiske fortællinger. Og dermed var stien kridtet til et album, der handler om at finde sans og samling. Nu er stien kridtet til (gen)oplevelse med Rolling Blackouts C.F. på dansk grund.
Fredag
17. jun 2022
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
200 Kr. + gebyr
?>