PUMPEHUSET og Beatbox Entertainment Præsenterer
Refused
Beyond Pink + Halshug

Svenske Refused rumsterede tilbage i midten af 90’erne, men nåede kun at udgive tre albums, inden de gik i opløsning i 1998. Til gengæld satte de et afgørende aftryk på den eksperimenterende side af hardcorepunken og post-hardcoren, og selvom de ikke fik den store opbakning dengang, er de med tiden blevet fremhævet som et af de vigtigste 90’er-bands.


Refused – der udsprang af Umeås kreative musikscene – sagde i sin tid farvel med værket, ‘The Shape of Punk to Come’. Titlen var en parafrase over Ornette Colemans avantgardejazz-plade ‘The Shape of Jazz to Come’ fra 1959), og forsanger Dennis Lyxzén citerede tilmed beat-poeten Allen Ginsberg i sine tekster, hvorfor han og bandet er blevet kaldt for “intellektuelle punkere” i stil med forbilleder som Fugazi, Nation of Ulysses og Drive Like Jehu.


Den drænende indspilningsproces var dog medvirkende til, at gruppen umiddelbart efter udgivelsen faldt fra hinanden. Lyxzén fortsætte i en mere poppet retning med The (International) Noise Conspiracy og INVSN, men i 2012 tog Refused på turné for første gang i 14 år. Denne inkluderede en optræden på Roskilde Festival, hvor anmeldere og fans var enige om, at de fems fremskredne aldre ikke havde nogen indflydelse på energiudladningen.


Kvintetten indstillede imidlertid hurtigt aktiviteterne, men der har siden været spekulationer om gruppens fremtid, og i november sidste år var der nyt vand til rygtemøllen, da Autry Fulbright II fra ...And You Will Know Us by The Trail of Dead “kom til” at skrive på Instagram, at Lyxzén var i studiet for at indspille vokaler til Refuseds comeback.Posten blev dog hurtigt slettet igen, men måske er der noget om sagen, for kort tid efter annoncerede bandet et sæt festivaldatoer i sommeren 2015, og nu føjes en række forårskoncerter til – heriblandt en eksklusiv optræden i København, hvor Pumpehuset vil lægge lokaler til det, der med garanti bliver et brag af et show.Udover Refused bliver denne aften også beriget med to support acts. I sandhed en stor hardcore aften.

Onsdag
29. apr 2015
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
175 Kr. + gebyr
Beyond Pink
Placeholder image
Halshug
Placeholder image
?>