PUMPEHUSET Præsenterer
Rangleklods
Support: Magnus Tempels + Efterfest: Simon Dokkedal

Mesterlige Rangleklods er klar til med nyt album og koncert

Rangleklods er en elektronisk troldmand, som bevæger sig i et univers af musikalske dualiteter og den 15. marts 2024 spiller han i Pumpehuset. Magnus Temples varmer op og Simon Dokkedal sørger for efterfesten, hvor der er fri entré.

Musikken afspejler på én og samme tid fortid og fremtid, mens det fusionerer melankolsk sangskrivning med euforiske produktioner i lydlandskaber, der flydende veksler mellem det organiske og elektroniske. Det er musik med en pulserende, klubbet lyd, der også finder inspiration i rock, pop, disco og hip hop. De mangefacetterede musikalske inspirationskilder kommer til udtryk i koncertoplevelsen, hvor performancens mange live-elementer står i skærende kontrast til den klassiske laptop-koncert, man så ofte møder på den elektroniske scene.

Rangleklods er  den København-baserede sangskriver og producer Esben Nørskov Andersen, der som Rangleklods er både legende og spontan, men insisterer også på en enorm detaljerigdom. Helt intuitivt griber Rangleklods ud efter livets mange erfaringer og forskellige kapitler som inspiration til lyrikken.

Det handler ikke kun om livets op- og nedture, det handler også om dagene derimellem, hvor tvivlen får plads sammen med de små hverdagsglæder og sorger. Det er musik, som inviterer til bevægelse og eufori sammen med andre, men også til dansen med de lukkede øjne og armene om sig selv, som en kærlig påmindelse om at lytte til og være i et med sin egen krop og bevidsthed.

“Your House” repræsenterer det sted, hvor man kan føle sig tryg, der hvor man har sin base, og hvor man viser præcis, hvem man er og ingen dømmer en”, forklarer Esben Nørskov Andersen aka Rangleklods.

Det er sommerferie og på en hylde i en fransk pladebutik griber en ung Esben Nørskov Andersen ud efter en opsamlings-CD med fransk house. En tilfældig handling som får stor indflydelse på hans formative teenageår i Danmark og kommer til at spille en stor rolle for den mangefacetterede, nysgerrige og detaljerige lyd, som vi i dag kender som Rangleklods, aka Esben Nørskov Andersens soloprojekt.

“Det var musik, som jeg aldrig havde hørt det før! Legesygt, loopende og overdrevet varmt", fortæller han om CD’en, som han fandt.

Rangleklods’ nye single “Your House” er en omfavnende og euforisk sang, der er historien om forstaden, om at vokse op, mens man stadig leder efter sin rette hylde. Og hvor ungdommen er formet af tilfældige møder og beslutninger, som ender med at få en massiv indflydelse på den vej, man vælger at gå ned ad. For Esben Nørskov Andersen var CD'en fra den sydfranske pladebutik en milepæl og en vej ind for at udforske en helt ukendt genre. Og sammen med venner i hjembyen udviklede det sig til fester, hvor de sammen kunne give sig helt hen til de særegne lyde fra en verden langt væk.

“Der kom en helt fysisk reaktion på det, som bare gav fuldstændig mening for mig. Klubmusikken er musik halvt for øret og halvt for kroppen. Så det transcenderende i musikken — stortrommen der sparker dig i brystet – var en-til-en den energi, som jeg allerede følte, jeg havde i kroppen på det tidspunkt i mit liv”, siger Esben Nørskov Andersen om opdagelsen af house-musikken og fortæller yderligere om festerne i Rønde:

“Det var en meget ‘eksklusiv’ klub, fordi næsten ingen andre kunne lide musikken. Men det gjorde sammenholdet stærkere og festerne ti gange mere legendariske”, fortæller Esben Nørskov Andersen om at finde sit ståsted — både musikalsk og med de nye og tætte venner. “Your House” følger forrige single “Song We Used To Play”, som modtog anerkendende roser fra ind- og udland på blandt andre P3, NRK P13, Amazing Radio, Radio Fritz og P6 Beat og udkommer via Tambourhinoceros.

Samtidigt annoncerer Rangleklods en række koncerter i både Danmark og udlandet, og publikum kan forvente storslået elektronisk magi fra scenen.

"Den energi, det gav mig at høre den musik for første gang"´ er gang nøjagtig den jeg prøver på at give videre under mine koncerter. Det er en hårdtslående men varm energi, der søger kærlighed og kaos på samme tid”, afslutter Esben Nørskov Andersen.

Fredag
15. mar 2024
dørene åbner
20:00
Showet starter
21:00
Pris inkl. gebyr
245 Kr.
Support: Magnus Tempels
Magnus Tempels er et elektronisk poptalent fra København. Han er producer, sangskriver og artist. I starten af 2023 flyttede Magnus Tempels til Berlin for at lade sig inspirere af den elektroniske undergrund, der pulserer i byen. I et studie i en nedlagt lufthavn fandt han sin helt egen lyd, der blander den elektroniske klubscene med hans naturlige sans for stærke popmelodier. Han skrev en lang række sange, som handler om ungdommen, verdens forventninger og kærlighedens omskiftelighed.
Placeholder image
Efterfest: Simon Dokkedal
Når Rangleklods går af scenen, fyrer Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole op for efterfesten. Med en unik evne til at blande genrer og stemninger, skaber han en uimodståelig rejse gennem musikhistorien. Simon Dokkedal er i dag internationalt anerkendt som en del af Den Sorte Skole, som spiller rundt i hele verden med deres store audiovisuelle live-koncerter.
Placeholder image
?>