PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! Præsenterer
Omar Souleyman
Klaus Boss

Efterfest med Copyflex og Phase5. Fri entre fra 24.00Den tidligere bryllupssanger Omar Souleyman har turneret verden tynd og lært Vesten om den livsglade syriske musikkultur. Sidste år udgav han albummet Bahdeni Nami, en opskrift i fest og kærlighed, og allerede den 5. marts får København og Pumpehuset fornøjelsen af mellemøstens farverige festmager.

Mere personligt end nogen af hans hidtidige albums, tager Omar Souleyman med Bahdeni Nami os tilbage til samarbejdet med hans yndlingspoet Ahmad Alsamer, som skrev hans hits Kaset Hanzel, Khattaba og Shift-al Mani, før hans vestlige gennembrud. Bahdeni Nami blev skrevet tættere på hans hjem i Istanbul, og teksterne erklærer evig kærlighed, lindrer det lidende hjerte og beskæftiger sig med kærlighedens indre forvirring.

Efter Souleymans første album Wenu Wenu, som blev produceret af Four Tet, har han nydt en kæmpe popularitet som artist og som samarbejdspartner. Også på det nye album har Four Tet hjulpet til, ligesom Modeselektor og Cole Alexander fra Black Lips har givet en hånd med. Og attraktionen er forståelig, for Souleyman er helt sin egen med sin syriske technos lydvirvar af kitch og kvalitet, bryllupssang, billige keyboardrytmer og skramlet lyd.

Omar Souleyman fortsætter ydmygt sin musikalske rejse rundt i hele verden, som har bragt ham fra hjemstavnen i Syriens bryllupsceremonier og firmafester til en optræden ved uddelingen af Nobels Fredspris i 2013. Medvinden tager han seriøst, ligesom taknemmeligheden for hans tro følge af musikfans er tydelig ved hvert et møde. Han synger til alle, uanset religion eller nationalitet, og hovedformålet er at sprede glæde over grænser .

Herhjemme har Omar Souleyman været en flittig gæst med mindeværdige shows til både Distortion og til CPH:DOX.
Lørdag
5. mar 2016
dørene åbner
21.00
Showet starter
22.00
Pris
180 Kr. + gebyr
Klaus Boss
Placeholder image
?>