PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! Præsenterer
OM

Koncerten er desværre aflyst - billetkøbere får automatisk deres billetter refunderet af billetudbyderen.

Udbryderne fra stonerrock-legenderne Sleep er vågnet igen. Al Cisneros’ OM, der senest tog København med storm i 2019, vender tilbage med en ny koncert i Pumpehuset d. 17 maj 2022.

Da det lignede, at Sleep var stedt til hvile for bestandigt, rejste OM sig i 2003 op af asken som en duo bestående af den legendariske bassist og vokalist Al Cisneros og trommeslager Chris Hakius. Allerede med debuten ‘Variations on A Theme’ i 2005 bevægede OM sig ud af Sleeps store skygge, og siden er det blevet til i alt fem studieplader – senest ‘Advaitic Songs’ fra 2012 – fra OM, der i dag er en trio bestående af Cisneros, Emil Amos (Holy Sons, Grails) og Tyler Trotter.

På trods af Cisneros’ baggrund i Sleep og Shrinebuilder er det ikke længere muligt at betegne OM, som hverken ren stonerrock, doom eller drone, for det ville være at begrænse trioen. I stedet svømmer OM igennem disse begreber med en eksperimenterende æstetik, anledt af Al Cisneros’ rytmiske riffs og Emil Amos’ vibrerende percussion. OMs soniske omdrejningspunkt er forankret i trioens helt særlige spirituelle fundament af alt fra messiansk etos og buddhisme til kristen ikonografi. Det polyteistiske billede og den store spirituelle diversitet tilføjer et transcenderende og sansenedbrydende univers, der har været OMs globale appel igennem snart to årtier.

Live er OM betegnet som noget af en astral oplevelse, hvilket fire liveplader også vidner om. OM gæstede senest Danmark i 2019, da de gav en anmelderrost koncert på Pumpehuset. I deres femstjernede anmeldelse beskrev Undertoner koncerten som en “overvældende lydkulisse for deres hypnotiserende drone-kompositioner” og også hyldede et "tordenvejr af bastoner og tribale trommefills, der strømmede ud gennem lokalet, mens hoveder synkront rokkede frem og tilbage under Cisneros’ nærmest demagogiske opsyn."
Tirsdag
17. maj 2022
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
250 Kr. + gebyr
?>