PUMPEHUSET og Live Nation Præsenterer
Obituary

Obituary har i snart 30 år markeret sig som et af de mest succesfulde, indflydelsesrige og bedst sælgende dødsmetalbands nogensinde. De startede karrieren i 1984 med at hedde Executioner, og senere Xecutioner, men i 1989 blev bøddelnavnet lagt i graven og bandet genopstod som Obituary. Samme år udgav de det tunge debutalbum ”Slowly We Rot”, der varslede det første spadestik til en anderledes retning indenfor dødsmetallen, nemlig forsanger John Tardys kælderdybe growl og sammenblandingen af langsomme doom-agtige passager med halsbrækkende hurtige stykker.

Bandet har siden begyndelsen været en bærende drivkraft i dødsmetalgenren, der blev skabt i USA i midten af firserne, og sammen med navne som Death, Cannibal Corpse, Morbid Angel, Deicide og Suffocation satte Obituary for alvor USA og Florida på landkortet og blev hurtigt et af genrens mest populære navne. I 1990 fulgte Obituary op på debuten med albummet ”Cause of Death” med de nu velkendte guitarsoloer og gennemtæskende trommer, drastiske temposkift og Tardys unikke vokal. Et album man ikke kommer udenom, når man taler om milepæle i dødsmetallen.

De næste to årtier brugte bandet på at udgive noget at det bedste dødsmetal, der nogensinde er produceret, deriblandt klassikere som ”The End Complete” (1992), ”World Demise” (1994), og ”Frozen In Time” (2005), som har været med til at styrke deres position som et af genrens vigtigste bands gennem tiden.

Men nekrologen over Obituary er bestemt ikke skrevet færdig endnu, da de i 2017 udgav deres tiende studiealbum med det selvbetitlede navn “Obituary”, der er blevet rost til skyerne af blandt andre heavymetal.dk, som har givet pladen 9/10 og Metal Injection, der gav det 9.5/10. Sidste gang bandet besøgte Danmark, var i november 2016 i Pumpehuset, og til marts kan vi igen byde dem velkommen i det gamle vandværk i Studiestræde i København.

Support: Exmortus + Deadflesh
Tirsdag
27. mar 2018
dørene åbner
19.00
Showet starter
19.30
Pris
250 Kr. + gebyr
?>