PUMPEHUSET og Skandinavian Præsenterer
The Minds of 99

Vejen fra sommerhusture til en kometkarriere med en nominering til P3 Talentet og P3s Uundgåelige er ikke så lang, som man skulle tro. The Minds of 99 har kendt hinanden siden skoletiden og har holdt fast på den rene smittende energi og intensitet, de har tilstræbt siden første gang, de spillede sammen. Sidste år vandt de Karrierekanonen. Nu er de klar med debutalbummet ’The Minds of 99’.

En aften i 2012 mødtes Niels Brandt over en flaske vodka med fem barndomsvenner – Mikkel, Jacob, Louis, Asger, og Anders, som han har spillet sammen med på kryds og tværs siden de tidligere teenageår, men har kendt endnu længere. Han præsenterede idéen om at danne et band, hvor de bare skulle give los. Og så tog de i et sommerhus på Fanø og begyndte at skrive musik fra næven og hjertet.

To år senere stod de seks unge mænd foran hele den danske musikbranche i et tætpakket Scandinavian Congress Center på SPOT Festival, hvor Politiken kvitterede med:
”Var jeg en rype i dag, løfted’ jeg vingen til slag, fyldte jeg lungen med luft – og skreg: Jeg tror sgu, Danmark har fået et nyt stort rockband.” – Pernille Jensen, Politiken

Første linje er et citat fra The Minds of 99s opsigtsvækkende, post-punkede gennembrudsnummer ”Det Er Knud Som Er Død”, der som bekendt bygger på Tom Kristensens mindedigt til polarforsker Knud Rasmussen.
The Minds of 99s debutalbum er ti sange, der kredser om drømme og spiritualitet. Om spørgsmål som hvad er musik? Lever jeg? Udnytter jeg det, jeg er blevet givet, nok? Spørgsmål, der er lige så umiddelbare som musikken. Det er vigtigt for The Minds of 99 at ramme mennesker der, hvor mennesker er.

”Jeg hører fra mange, at deres børn er vilde med ’Det Er Knud Som Er Død’ og ’Et Barn Af Min Tid’, og det er jo det vildeste kompliment for os. Børn lytter bare og lader sjælen råde. De er ude over det der smagsdommer-hipster-bullshit, som en lille, men fremtrædende del af vores generation, godt kan være slemme til. Vi tager tit os selv i det også: ”Er jeg sej, når jeg lytter til det her?” Vi ser det, som den største anerkendelse og bedrift, at børn og voksne med en almindelig hverdag tænder på det, vi laver.” – Niels Brandt, forsanger

”Det er Knud som er død” er ét af de ti numre, der udgør The Minds of 99s debutalbum. Sommerhusindspilningerne fra Fanø af ’Det Er Knud Som Er Død’, ’Dæ-å (Fuglebur)’, ’Ind og Se På Stjerner’ og ’Rav’ har overlevet helt til det færdige album. Resten af albummet opstod på efterfølgende sommerhusture i både Danmark og Sverige. Senere har indspilningerne været under Carsten Hellers (Spleen United, Kashmir, Under Byen) behandling.
Lørdag
25. apr 2015
dørene åbner
20:00
Showet starter
21:00
Pris
129 Kr. + gebyr
?>