PUMPEHUSET og ALICE Præsenterer
Melvins

I kølvandet på deres seneste album ‘Pinkus Abortion Technician’, hvor de har fået selveste Jeff Pinkus fra Butthole Surfers med på bas, rammer de tunge pionerer Melvins København. Senest har de givet flere udsolgte koncerter på Jazzhouse, og nu præsenterer ALICE den amerikanske gruppe i Pumpehuset. Svenske ShitKid leverer support.

“Gennem 67 minutter leverede veteranerne en nådesløs opvisning i afvigende originalitet og konsekvent eksekveret samspil uden den mindste snert af den berømte slinger i valsen,” skrev Ekstra Bladets Thomas Treo, da de amerikanske pionerer i Melvins gæstede et udsolgt Jazzhouse tilbage i 2017.

Med en kombination af Black Sabbath-tunge riffs, punket vildskab og en eksperimenterende tilgang har gruppen siden starten af 80’erne været stilskabere inden for den alternative rock. Et band, der med deres tunge og flossede udtryk har været med til at definere genrer som sludge og stoner rock, ligesom de regnes for en af de afgørende inspirationer for grungen. En af grundlæggerne af The Melvins – bassisten Matt Lukin – var da også med til at grundlægge grunge-pionerbandet Mudhoney. Ligesom selveste Kurt Cobain omtalte Melvins som et af sine yndlingsbands. Cobain medvirkede da også som musiker og co-producer på albummet ‘Houdini’ fra 1993, der i dag står som en af bandets klassikere.

Siden sidste besøg i Danmark har bandet udsendt albummet ‘Pinkus Abortion Technician’, hvor de har udvidet deres line-up med bassist Jeff Pinkus fra legendariske Butthole Surfers, der sammen med Redd Kross-bassist Steven Shane McDonald, lægger den tunge tung bund i bandets blanding af sludge, metal og grunge. I front står som altid den karismatiske Buzz Osborne på vokal og guitar. Albummets titel er i øvrigt i sig selv en reference til netop Buttholse Surfers’ album ‘Locust Abortion Technician’, og pladen blev rost af pressen. Bl.a. skrev Uncut: “There’s nothing in here not to love”.

Der er god grund til at glæde sig til et gensyn med det tunge amerikanske band, som ALICE er begejstrede for at kunne præsentere i Pumpehuset.

Med sig har Melvins svenske ShitKid, der har vakt behørig opsigt med sin feministiske anti-pop, der henter inspiration fra punk, grunge og riot grrrl-bevægelsen. “En ren tour de force i göteborgsk, kønsaktivistisk feministisk punk anno 2017”, skrev Undertoner om ShitKids overrumplende koncert på Roskilde Festival sidste år, så der er uden tvivl lagt op til et brag af en opvarmning til grunge-legenderne i Melvins, når Shitkid aka Åsa Söderqvist folder sig ud i Pumpehuset.
Mandag
15. okt 2018
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
288 Kr. + gebyr
?>