PUMPEHUSET og Live Nation Præsenterer
Mayhem

Det bliver kaos når de norske black metal-legender, Mayhem, nedlægger Pumpehuset til november.

Det norske black metal band Mayhem startede i 1984 og betragtes som pionerer på den norske black metal scene. Mayhems karriere har været meget kontroversiel på grund af deres voldelige sceneoptrædener, samt flere af bandmedlemmernes død. Vokalist, Per Yngve Ohlin ("Dead"), begik selvmord i 1991 og guitarist Øystein Aarseth ("Euronymous") blev dræbt i 1993 af det tidligere band-medlem Varg Vikernes ("Count Grishnackh").

Med gruppens notoriske liveshows og udgivelsen af en genredefinerende demo og EP, skabte Mayhem en loyal fanbase. Men drabet på Aarseth ledte til at de midlertidigt gik i opløsning lige før udgivelsen af deres debutalbum ’De Mysteriis Dom Sathanas’; et album der bliver betragtet af mange som en black metal klassiker. I dag består Mayhem af Necrobutcher (bas) der er originalt medlem, Hellhammer (trommer), der har været med sien 1998, samt Attila (vokal) og Teloch og Ghul (begge guitar).

Mayhems musik var med til at definere black metal-genren og skubbede metalscenen væk fra den trendende speed metal, der var ved at overtage genren. Deres post-Aarseth-udgivelser var meget eksperimenterende og det berygtede band fortsætter med at presse det maksimale ud af black metal-genren. Bandets voldsomme historie er senest blevet filmatiseret at Jonas Åkerlund i kultfilmen ”Lords Of Chaos”, der udkommer i Danmark 3. juni. Gør klar til en ekstrem oplevelse når Mayhem kommer til Pumpehuset.

Support: Gaahls Wyrd + Gost
Søndag
24. nov 2019
dørene åbner
19.00
Showet starter
19.30
Pris
250 Kr. + gebyr
?>