Little Simz

  1. Support : VanJess

Hun har turneret med Gorillaz, og Kendrick Lamar er selverklæret fan. Til maj får København besøg af en af de dygtigste, kvindelige rappere på hiphop-scenen lige nu.

Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo blev født i Nordlondon i 1994 af nigerianske forældre, og allerede i 2010, bare 16 år gammel, udgav Simbiatu sit første mixtape, der fik titlen ”STRATOSPHERE ”. Efterfølgende udgav hun intet mindre end otte mixtapes, og i 2015 udkom Little Simz’ debutalbum ”A Curious Tale of Trials + Persons”, der blev udgivet på hendes eget label ”Age: 101 Music”, co-signet af Kendrick Lamar og J. Cole.

Og skulderklappet fra hiphop-koryfæerne er med rette: Little Simz er en helt fænomenalt dygtig teknisk rapper, og når hun går fra rap til sang kan man spore både Lauryn Hill og Drake i hendes mørke hiphop-univers. ”A Curious Tale of Trials + Persons” scorede en karakter på 7,8 på musikmagasinet Pitchfork, og med det, voksede Little Simz’ fanskare sig større og større, både blandt publikum og anmeldere. I 2016 udgav hun sit andet album, der trak referencer til Alice i Eventyrland og således fik titlen ”Stillness in Wonderland”. Konceptalbummet startede som en kortfilm, der blev til en tegneserie, og da albummet kom, kastede det en turne i Australien af sig, samtidig med at Little Simz åbnede dørene til sin helt egen mini-festival i London, der fik navnet ”Welcome To Wonderland”.

Der er allerede sket meget i 23-årige Simbiatus liv inklusiv et samarbejde på Gorillaz’ ”Garage Palace”, og efterfølgende var hun med som opvarmning på deres ”Humanz”-turne i 2017. Og så har hun allerede besøgt Danmark flere gange. Fans i både Aarhus, Odense og København har kunne opleve hendes koncerter. Desuden har hun optrådt på Roskilde Festivals Apollo-scene i 2016 og til Distortion Ø sidste år. Til sidstnævnte koncert var GAFFA tilstede og kvitterede med fem stjerner: ”Little Simz er i sandhed en konge inden for sin genre”.

Så du kan godt forberede dig på en royal behandling, når Little Simz optræder på Pumpehusets scene den 16. maj.

SUPPORT: VanJess