PUMPEHUSET Præsenterer
Kristian Leth

Kristian Leth er tilbage med den fremragende og personlige nye plade 'Stormen' og den 27. august giver han eneste koncert i København i år, når han spiller i Pumpehuset.

For Kristian Leth har de seneste par år budt på udgivelser med kollektivet The William Blakes — 1991 (2019) og Europa (2020) — men nu er han tilbage på egne ben med opfølgeren til Fremmed Land fra 2016, nemlig den yderst personlige Stormen. Forud for albumudgivelsen har Kristian Leth delt to numre. Den energiske og iørefaldende single “Den Episke”, som Leth selv beskriver som en slags troserklæring, og “Her Hvor Vi Bor”, der på melodisk smukkeste vis, stikker kniven ind i den rådne del af danskheden. Sangen er er en åbenlys regeringskritik og belyser den usagte racisme i vores samfund. Albummet i sin helhed behandler emner som lyset, mørket, liv, død, kærlighed, tro, eksistens, isolation, fremmedgjorthed, angst, politik, menneskelighed, medmenneskelighed. Leth tror på stilhed efter storm.

Kristian Leth er til dagligt bosat i New York, hvor en meget hård nedlukning pludselig blev hverdag, efter Covid-19 eskalerede. De meget personlige tekster er født ud af isolationsperioden, der har givet rum til at anskue de store eksistentielle spørgsmål i et lidt andet lys. Pandemien blev således en slags omdrejningspunkt for pladen, men kan også læses som en overordnet og meget menneskelig analogi. Et menneske, der skal overkomme noget. Et menneske, der endelig kan se lyset for enden af tunnelen, efter en mørk periode. Et menneske med nye indsigter og erfaringer, der — selvom de fleste er tonet i mol — giver sunde nye perspektiver på livet, og det liv man har valgt at leve.

"Da tidevandet steg sev det ind i kældre vi ikke vidste vi havde og vores minder gik til” - Fra “Stormen". "Jeg tror på stilhed efter storm, og at der kommer en dag, der føles som en drøm. Hvor jeg glemmer at se efter alt det, der ligger bagved, og bare stoler på det er der.” - fra “Den Episke”

"Jeg går ned ad gaden for at komme hjem leder efter mening jeg finder ingenting ingen er på gaden alle er derhjemme natten ligger stille jeg savner byens stemme” - Fra “Gaden”

"Jeg tror at jeg er gammel nok til at sige det som det er, jeg ved at jeg var bange nok men at jeg ikke er det mere” - Fra “Sig Det Som Det Er”

"Her hvor vi bor, er vi okay med ondskab hvis vi bruger et andet ord” - Fra “Her Hvor Vi Bor”

Kristian Leth har på Stormen allierede sig med en perlerække af danske og amerikanske musikere bl.a. medvirker Jacob Silver (Lee Fields, Emmylou Harris, Lauryn Hill), Kirk Douglas (The Roots), Jacob Funch (Moi Caprice, I Got you on Tape), Frederik Nordsø (The William Blakes, The Mountains, Choir of Young Believers).

 

Support: Elastik
Elastik er gamle keyboards, trommemaskiner, effekttung guitar og tekster på dansk. Bag navnet står Rasmus Brix, der i al ensomhed har skrevet, indspillet og tegnet materialet til debutudgivelsen Dagens hvidhed, der udkom i starten af august 2021 som kassettebånd på Forlaget Kornmod.


Musikken på Dagens hvidhed er upoleret og legende, og stemningen er drømmende og intens. Teksterne er ind- og udtryk, uro, eufori, fortabelse, tvivl.


Rasmus har tidligere udgivet musik under eget navn og med bandet Bonne nuit Johnny.
Fredag
27. aug 2021
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
180 Kr. + gebyr
?>