JOURNEY fest

JOURNEY fest er tilbage – og de første navne er klar!

Til efteråret kan man igen opleve suset fra nogle af dette øjebliks mest spændende nye navne. JOURNEY fest vender tilbage 24. september med et enestående line-up af fremstormende kunstnere, der på én og samme tid bryder barrierer og sætter hjerter i brand. I år finder JOURNEY fest sted i Pumpehuset, der samtidig markerer afslutningen på Byhaven-sæsonen. Så kom og kys sommersæsonen farvel, og send luftkys til nye musikalske kærligheder både inde i Pumpehuset og udenfor i Byhaven (der er fri entré til de to koncerter i Byhaven).

JOURNEY fest har siden 2018 hyldet morgendagens stjerner og de toneangivende stortalenter – og samlet dem i unikke konstellationer. De tre første navne til årets program:

Jeshi (UK) – Londons frygtløse hiphop-vidunder, der netop har udgivet det hyldede debutalbum ‘Universal Credit’

Alvah (NO) – triumferende indiepop fra norsk “københavner”
Oliver Malone (DK) – åbenhjertig hiphop og R&B fra hovedstadens undergrund

Jeshi (UK)
Jeshi er talerør for en hel generation, som han selv døber “generation fucked up, generation on pills, generation unloved”. Med det hyldede og dugfriske debutalbum ‘Universal Credit’ gør den London-baserede hiphop-auteur sig til talsmand for dem, der lever på et absolut eksistensminimum, med en stemme, der er helt hans egen. Jeshi er et af Storbritanniens helt store hiphop-håb netop nu med sine hallucinerende og hårdtslående DIY-produktioner. Bag aliasset finder man 27-årige Jesse Greenway, der er vokset op i East London-bydelen Walthamstow – et af Englands allerfattigste – på en musikalsk diæt bestående af blandt andre Erykah Badu, The Neptunes og Kelis. Opvæksten og livet fra hånden til munden udgør et centralt omdrejningspunkt på debutalbummet ‘Universal Credit’, hvor held og uheld forsegler menneskers skæbner.

Kimen til Jeshis grublende, relaterbare og selvbekendende lyrik fra debutalbummet blev lagt i 2016 med debutmixtapet ‘Pussy Palace’ og efterfølgeren ‘The Worlds Spinning Too Fast’ fra 2017. Meritterne og anerkendelsen står allerede i kø: Han har turneret med åndsfællen slowthai og lavet musik sammen med blandt andre Dean Blunt, Fredwave, Mura Masa og Frank Ocean-produceren Vegyn. Og Jeshi, evigt fremsynet som han er, er kun lige gået i gang.

Alvah (NO)
De færreste efterlader et førstehåndsindtryk lige så stærkt som Alvah aka. Alva Ravn. Det norske og københavnbaserede poptalent trodsede i 2019 enhver logik og tog festivalen by:Larm med storm med blot ét udgivet nummer i bæltet – det dynamiske indiepop-hit ‘Precious Prey’. Debutsinglen blev modtaget af en begejstret presse, som ikke tøvede med at døbe Alvah “Skandinaviens næste stjerne”. Det er store ord, desto mere med tanke på de mange skandipop-stjerner, Alvah både deler pas og musikalsk profil med.

Med sådan en modtagelse vil en efterfølgende pandemi for de flestes vedkomne føles som et solidt og ubelejligt dunk oven i knolden. Men ikke for Alvah, der brugte tiden i studiet på at fordybe sig i sin romantiske indiepop-lyd og opdage nye facetter af sig selv. Dette førte i 2021 til udgivelsen af debut-ep’en ‘Hindsight’, som Alvah selv kalder “en samling sange om klarhed og afslutning, et bittersødt farvel og en ode til at være en pige”.

Oliver Malone (DK)
Sproget er dansk, og refleksionerne står på tæerne af hinanden i Oliver Malones melodiøse hiphop-univers. Hvis du ikke allerede har lyttet til undergrundshits som ‘Lidt endnu’ og ‘Tiden’, hvor Oliver Malone både blotter sit enorme talent og sig selv, er det på tide at spidse ører. Københavnske Oliver Malone er vokset op i et musikalsk hjem og er om nogen blevet opflasket på dansksproget hiphop, men det var først i en alder af 18 år – og efter at have studeret klassisk musik i årevis – at han endegyldigt faldt pladask for hiphop-kulturen, for breakdance og graffiti.

Siden da er det gået stærkt for Oliver Malone, der bruger musik og lyd som et redskab for at finde sig selv. Han skyr ikke sig selv og rapper ærligt om både håb, drømme og de usikre følelser – som på ‘Tiden’, hvor Oliver Malone overtænkende rapper-synger om ungdommens uskyldsrene, men udtømmelige glans. Senest har Oliver Malone slået sig sammen med de musikalske legekammerater Jeng og Joah på de spritnye numre ‘Yayaya’ og ‘Vidunderlig’, ligesom sidstnævnte også gæster på den blændende single ‘Solen’, der udkom tidligere i 2022.