PUMPEHUSET Præsenterer
Jordan Rakei

Jordan Rakei udgiver sit nye album “Origin” den 14. juni via Ninja Tune, og tager på verdensomspændende turné. 

Jordan Rakei har tiltrukket sig international opmærksomhed med sit bud på moderne jazz og hip hop- inspireret soul. Han skifter ubesværet mellem rollerne som musiker, producer, sangskriver samt performer og er i stand til at holde et publikum fanget i et medrivende liveshow.

Soulfuld, intim og åbenhjertig på én gang – Jordan Rakeis tredje album, ”Origin”, går direkte til sagen, i alle aspekter af ordet. Melodierne er lysere, lyden er større og visionen bag er mere finjusteret. Skiftet fra det meget personlige og intime portræt han skabte med 2017 albummet ”Wallflower”, var en måde at kæmpe med sine oplevelser med angst og indadvendthed. ”Origin” er åbenlyst inspireret af dystopiske visioner af vores fremtid – Især Charlie Brookers Black Mirror, Margaret Atwoods The Handmaid’s Tale og David Lynch’s Twin Peaks. ”Jeg er bekymret for, at vi taber en følelse af forbindelse," forklarer Jordan.

Mange af albumteksterne, udforsker teknologisk vækst, og hvordan det påvirker vores menneskelige sans. For eksempel handler den nye single "Say Something" om at stå på mål for det du tror på, et opråb til fremtidens mennesker om at stå op imod de AI-systemer, der styrer en nu-dystopisk verden. Det følger den nylige single 'Mind's Eye' op på, som forestiller en fremtidig verden, hvor defekt teknologi implanteret i menneskekroppen har fyldt brugerens hjerne med projektioner af kaos. Han mediterer dagligt, noget han tildels har taget til sig som en slags reaktion på sine udfordringer med angst, og noget der har formet hans verdenssyn og præget hans sangskrivning og processen.

Siden han skrev kontrakt med Ninja Tune og udgav ”Wallflower”, er Jordan Rakei blevet blåstemplet som en usædvanlig talentfuld sangskriver, producer og live performer og har cementeret sit repertoire verden over som et moderne soul-ikon ”in the making”.

Født i New Zealand og opvokset i Brisbane slog Jordan sig ned i London i 2015 og fandt hurtigt sig selv i et netværk af ligesindede individer og skabte venskaber der har affødt mange professionelle samarbejder. Han er en del af ”Are We Live” crewet med Tom Misch, Barney Artist og Alfa Mist, der arrangerer koncerter, laver podcasts og musik sammen. Jordan har skrevet, produceret og optrådt på fire tracks på Loyle Carners nye album (inklusiv hans nyeste single ‘Ottolenghi’ og ‘Loose Ends’ feat. Jorja Smith). Han har også fundet samme lidenskab for eksperimentering og rytme i hans hyppige samarbejde med Richard Spaven (trommeslager og don af den britiske jazz scene, der har samarbejdet med Flying Lotus, Jose James og Mala). Simon Green aka Bonobo inkluderede også et eksklusivt Dan Kye track på sit seneste "Fabric presents Bonobo" DJ mix og har tidligere har inviteret Jordan til at spille sammen med ham på Alexandra Palace i 2018.

Ud over Londons musikscene er der ingen tvivl om, at dybden og håndværket af Jordans musik er ved at få opmærksomhed verden over. Han joinede for nylig "Chic"-grundlægger Nile Rodgers i studiet til en skrivesession, og efter hans show på Cape Town Jazz Festival sidste år kom Jordan af scenen og fandt Robert Glasper og Terrace Martin (producer for Kendrick Lamar, Snoop Dogg og Herbie Hancock) ventende på bagscenen for at rose ham for hans præstationer, og Martin tøvede heller ikke med at invitere ham til LA for at indspille sammen i sit studie.

Support: Arlo Parks
Torsdag
26. sep 2019
dørene åbner
19
Showet starter
20
Pris
175 Kr. + gebyr
?>