PUMPEHUSET og Soundvenue Præsenterer
INPUT - kulturens næste bølge

Fri entré, alle er velkomne!

Kulturen udfordres konstant af nye stemmer, og det er netop de vigtigste nye kunstnere og tendenser, man kan opleve til INPUT, kulturmediet Soundvenues nye endagsfestival.

Soundvenue samler danske musikere, skuespillere, forfattere, instruktører og brancheeksperter til en stribe koncerter, live-podcasts, interview, overraskelser og talks.

Det foreløbige INPUT-program:
(de resterende ni indslag offentliggøres i de kommende uger)

★★ MØD FENAR AHMAD OG ’VALHALLA’-HOLDET [TALK] ★★
Fenar Ahmads ’Underverden’ blev en øjeblikkelig klassiker, og nu satser instruktøren alt i en helt anden boldgade med den mørke fantasy-film ’Valhalla’, der får dansk premiere 10. oktober. For første gang samles holdet og fortæller offentligt om den hyperambitiøse film – og om at gå helt nye veje, end man har været vant til i dansk film. Fenar Ahmad flankeres af skuespillerne Ali Sivandi, Andreas Jessen, Reza Forghani og Dulfi Al-Jabouri. Moderator: Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen.

★★ ELIAS BOUSSNINA [KONCERT] ★★
Den følsomme r’n’b har kronede dage i Danmark, og forrest i feltet finder man Elias Boussnina. Sidste år indledte den tidligere lol-rapper et nyt og mere seriøst kapitel af karrieren, og vi er faldet for den skarpt producerede r’n’b, der taler til både fødder, hjerne og hjerte.

★★ KOMIK I EN KRÆNKELSESKULTUR [TALK] ★★
Lægger det bånd på den progressive comedy, hvis man er bange for at træde nogen over tæerne? Hvornår bliver det for groft, og er der noget, man ikke laver sjov med mere post-#Metoo? Og er det i så fald, fordi det ikke er sjovt af ren frygt for krænkelsespolitiet? Tre af landets sjoveste mennesker fra den unge komikergeneration – Jesper Groth (’Klaphat’), Anna Juul (’Den Korte Radioavis’) og Kasper Stensgaard Sørensen (DR3’s satire gruppe) – diskuterer med grænsesøgende eksempler, hvor de selv trækker stregen. Moderator: Jacob Ludvigsen

★★ SELMA JUDITH – SOLO [KONCERT] ★★
Selma Judith har på kort tid cementeret sig som et af landets mest lovende musiktalenter. Med følelserne blottet kreerer hun knitrende r’n’b, men ganske unikt er hun også en ferm harpenist. Til INPUT er det netop det klassiske instrument, der er i fokus, da Judith alene ved harpen vil fremføre sine rørende sange med intimiteten som det ultimative pejlemærke.

★★ STANDARD: LILLEBITTEBOCK OG DEN FORTABTE GENERATION [LIVE-PODCAST] ★★
Den unge rapper om sin kamp mod stofferne – og hvordan den har præget musikken.
Den unge hiphopgeneration kæmper mod depression, besynger ensomheden og dulmer sig selv med stoffer. Herhjemme har Lillebittebock givet stemme til den fortabte generation med sange om selvmord, angst og håb midt i meningsløsheden – men samtidig gled den 20-årige rapper længere og længere ud i et misbrug. I en live-udgave af Standard – Soundvenues hiphop-podcast taler Lillebittebock med værterne Kristian Karl og Mads Viktor om, hvordan han blev clean, hvordan hans nye musik afspejler den proces, og hvorfor den unge hiphopgeneration selvmedicinerer i så høj grad.

★★ ZAAR [KONCERT] ★★
Zaars elektroniske landskaber lyder som naturen, der springer ud: Islandske vulkaner i udbrud og danske blade, der daler i efteråret. Sara Flindt gør ting med sin stemme, man ikke troede muligt, og midt i de her smukke kraftudladninger af komplekse rytmer og brusende klimakser opstår der en følelse af zen. Som om Zaar spiller inde fra orkanens øje, hvor stemningen kan skifte med et fingerknips.

★★ HVOR ER KVINDERNE I DANSK MUSIK? [TALK] ★★
Debatten er ikke ny, men alligevel taler tallene deres tydelige sprog: Kvindelige musikere overses jævnligt i dansk musik. Hvordan får vi knækket udviklingen? Skal ændringen ske i skolerne? Tager branchen sit ansvar alvorligt? Og er kvoter løsningen? Til at forsøge at finde vejen videre samler vi r’n’b-fortolkeren Anya, Roskilde Festivals musikchef Anders Wahrén og bookeren og en af initiativtagerne bag SheCanPlay Sarah Sølvsteen. Moderator: Soundvenues redaktionschef Kristian Keller.

★★ DANSKE SERIER ER BLEVET QUEER [TALK] ★★
Dansk film og tv var længe så straight som en lygtepæl, men endelig er queer-strømninger på vej mod at slå døren ind til mainstream. Hvordan bliver særligt danske serier LGBTQ-revolutioneret lige nu, og hvad skal der til for at komme i mål? Tre af dansk films fremmeste stemmer på queer-fronten udveksler erfaringer og deler deres håb for fremtiden: Mød skuespiller May Simón Lifschitz, manusforfatter Jenny Lund Madsen og serieskaber bag TV 2’s ‘Ondt i røven’ Rikke Kolding.
Moderator: Andrea Coloma (MIX Copenhagen).

★★ GANGER [KONCERT] ★★
Mariachi-trompet, britisk 2-step og samples fra filmverdenen. Det lyder ikke umiddelbart som elementer, der passer sammen med 80’er-klingende, dansksproget popmusik. Men Ganger er ikke som de andre børn i klassen, og deres uortodokse genreleg og bjergtagende vokalharmonier har positioneret dem som et band, der både lyder velkendt og som intet andet derude lige nu.

★★ HAR SAMFUNDET ÆNDRET MÅDEN, VI GÅR I BYEN PÅ? [TALK] ★★
Emner som safe spaces og identitetspolitik er blevet en fast del af nattelivet i København. Er klubkulturen blevet direkte politisk? Hvem er det, der står bag udviklingen? Og kolliderer den med nattelivets gamle garde? Tre aktører fra klublivet i København mødes og tager temperaturen på klubkulturen anno 2019: Mød dj Ena Cosovic, dj og garvet promoter Waqar og Freja Sigsgaard-Hansen fra det nye initiativ Club Mafia, der arbejder for et tryggere natteliv. Talken præsenteres i samarbejde med Strøm.

★★ HØKER [KONCERT] ★★
De startede med at eksperimentere med Soundcloud-rap, men Høker fandt hurtigt ud af, at de ville mere og andet end den gængse hiphoplyd. Resultatet er et genrefusionerende bastardbarn, der blander de tydelige hiphopelementer med r’n’b’ens følsomhed, poppens umiddelbarhed og jazzens uforudsigelighed. Høker er lyden af fire musikere, der vil det hele på samme tid og ender et helt femte sted.

★★★★ Læs alt om INPUT på Soundvenue.com/INPUT ★★★★
Lørdag
28. sep 2019
dørene åbner
14.00
Showet starter
Pris
Fri entré
?>