PUMPEHUSET Præsenterer
Hitparaden dag 1

Køb partoutbillet til alle fire dage her.


Program torsdag d. 16. maj.

  1. 16-19 : Dariusz Fodczuk (durational)

  2. 16.30 : Melanie Jame Wolf (all day)

  3. 17:00 : Hector Canonge: Sur

  4. 18:00 : White On White: # 3 - A Non-Controversial Shit In The Blackbox

  5.  21.00 Gwendoline Robin

  6.  22:00 : Stuart Lynch: Lynch  Concert

  7.  23.00 : Mette Kit


 

Hitparaden er den første festival i en række af årlige internationale festivaler for performancekunst i København. På festivalen kan man se den bedste performancekunst fra hele verden, krydret med diskussioner, diskotek og dans. Og øl.

Programmet er en blanding af nyproducerede performances og enestående værker, som endnu ikke har været vist i Danmark; skabt af både etablerede og nye danske og internationale kunstnere. Hitparaden finder sted i Pumpehuset 16.-19. maj 2013.

Hitparaden er ikke bare en perlerække af gode performances. De bliver kombineret med vores diskussionsforum ”Samtalekøkkenet” og Pumpehusets ”gå-i-byen” kultur. På Hitparaden kan man høre musik og opleve scene- og performancekunst samtidig med at man får en drink og deltager i en spændende diskussion om værkerne.

Kunstnerne kommer fra Canada, USA, Sydamerica, Australien, Belgien, Nord-Irland, Belgien, Sverige, Tyskland, Polen og Danmark.

Hector Canonge: SUR 
Hector Canonges kunst kan opleves for første gang i Danmark. Hans værker integrerer forskellige former for kommunikationsmidler, som virtuelle rum og nye teknologier, for at etablere forbindelser mellem mennesker. Hector Canonge udforsker, hvordan geografi, identitet, kønsroller og migration påvirker bysamfundet. Multimedie performancen SUR tager udgangspunkt i multinationalismen i Latinamerika. Hector Canonge er født i Argentina, opvokset i Bolivia, uddannet og bosat i New York.

White on White: # 3 - a non-controversial shit in the blackbox
Iggy Malmborg (Malmö) og Johannes Schmit (Berlin) viser to dele af deres performance/teater række White on White. I del nummer 3 - a non-controversial shit in the blackbox tager de afføringsmiddel og argumenterer for at skide på scenen. Hvorfor er en Black Box sort? Hvorfor er en White Cube hvid? Hvordan ville en teater-institution se ud hvis den var baseret på den såkaldte critical whiteness teori? Hvad skal man tilføje et kunstrum for at det bliver mindre hvidt? White on White formår at forene performancekunst med traditionelt teater.

Stuart Lynch Concert
Engelsk/australske Stuart Lynch har gennem de seneste par år lavet flere fantastiske koncerter. Koncerterne er en blanding af lydkunst, stand-up og performance, og hans enorme repertoire spænder fra butoh til Elvis. Stuart Lynch er uddannet skulptør og performancekunstner, samt uddannet som butoh danser i kompagniet ved den japanske butohdanser Min Tanaka. I dag leder han sit eget kompagni, LYNCH COMPANY og udvikler fortsat sine performance- og live art teknik med THEATRE SWITCH TRAINING, forkortet ‘TST’.

Gwendoline Robin
Alt kan sprænge i luften. Gwendoline Robin associerer objekter med krop og rum. Hun skaber installationer og performances med sprængstoffer, brand og røg, der har til formål at provokere det uforudsete og skabe ustabile situationer. Gwendoline Robin bor og arbejder i Bruxelles hvor hun er uddannet på Ecole Nationale Supérieure des arts visuels de la Cambre. På Hitparaden viser hun to forskellige performances uden titler. Denne første performance foregår på gårdspladsen.

Hele Festivalperioden.
Melanie Jame Wolf: This Time You’re Winning
Melanie Jame Wolfs værk kan opleves alle dage. I This Time You’re Winning inviterer hun dig til at sige de ord, du altid har ønsket at sige, men aldrig har fået sagt. Du kan være ord eller argumenter fra en gammel konflikt eller debat. Måske er de henvendt til en kæreste, ny eller gammel, eller måske er de et nemesis for en ven. Måske skete det i går, eller måske har disse ord fulgt uroligt ved siden af dig i mange år og givet dig søvnløse nætter. Kom ud med dem!

Dariusz Fodzcuk
Dariuszs Fodzcuk er en af Polens største performancekunstnere. Hans værker er sammensat af mange små elementer og involverer publikum. Faktisk er et aktivt samarbejde med publikum målet for hans performances, men da det er vanskeligt og risikabelt at planlægge, har Dariusz Fodzcuk både en plan B, C, og D. Elementer, der kan indgå i hans performance, kan være nogle af følgende: Action Painting, Dodge Ball, Levende Linjer og Caterpilar Track. Han vil stå omkring udendørsbaren og skabe performances og sociale aktioner med publikum og tilfældige forbipasserende i hele festivalperioden, for at afslutte festivalen med en stor fælles performance.

Se mere på www.liveart.dk 
Torsdag
16. maj 2013
dørene åbner
16.00
Showet starter
17.00
Pris
80 Kr. + gebyr
?>