PUMPEHUSET Præsenterer
Hitparaden dag 4

Køb partoutbillet til alle fire dage her.


Søndag d. 19. maj 2013

  1. 16.30 : Melanie Jame Wolf (all day)

  2. 16.30 : Peter Lind (all day)

  3. 17:00 : Valerie Kuehne

  4. 18:00 : Norpol: Teheran Mon Amour

  5. 19:30 : Olof Olsson: Driving the Blues Away

  6. 21.30 : Klaus B

  7. 22.00 : PPL

  8. 23:00 : Dariusz Fodczuk


Hitparaden er den første festival i en række af årlige internationale festivaler for performancekunst i København. På festivalen kan man se den bedste performancekunst fra hele verden, krydret med diskussioner, diskotek og dans. Og øl.

Programmet er en blanding af nyproducerede performances og enestående værker, som endnu ikke har været vist i Danmark; skabt af både etablerede og nye danske og internationale kunstnere. Hitparaden finder sted i Pumpehuset 16.-19. maj 2013.

Hitparaden er ikke bare en perlerække af gode performances. De bliver kombineret med vores diskussionsforum ”Samtalekøkkenet” og Pumpehusets ”gå-i-byen” kultur. På Hitparaden kan man høre musik og opleve scene- og performancekunst samtidig med at man får en drink og deltager i en spændende diskussion om værkerne.

Kunstnerne kommer fra Canada, USA, Sydamerica, Australien, Belgien, Nord-Irland, Belgien, Sverige, Tyskland, Polen og Danmark.

Valerie Kuehne
Valerie Kuehne er en del af kredsen omkring Panoply Performance Laboratory fra Brooklyn, New York. Hun blander musik, performancekunst og fortælling i sine performances og vil på Hitparaden præsentere et unikt værk skabt til Pumpehusets gårdsplads.

Norpol: Teheran Mon Amour
En forestilling om en film, en re-make over en af historiens største kærlighedsfilm: ”Hiroshima, mon amour”. I stedet for en fransk kvinde og en japansk mand, har vi en skandinavisk mand og en iransk mand i hovedrollerne! Ligesom i originalen, ved vi ikke hvordan de mødes, vi kommer ind i historien efter at de har tilbragt en nat på et hotelværelse, i dette tilfælde i Teheran. Der er er en stor forskel i forhold til den franske ny-bølge film fra 1959 – mændenes kærlighed er stærk og ikke umulig for dem selv, men den er ikke tilladt af samfundet og straffes med døden! I forestillingen kigger vi på højdepunkterne fra “Teheran, mon amour” og får via interviews fra den iranske diaspora forskellige bud på, hvordan den skal slutte. Det ved vi nemlig ingenting om...

Olof Olsson: Driving Blues Away
Driving Blues Away er en monolog på engelsk af den dansk-hollandsk-svenske performancekunstner Olof Olsson. Det er en meditation over, og fejring af de fejl og perversiteter, der er iboende i sproget - og af kroppen som det organ, det giver genlyd igennem. Olof Olsson er uddannet fra det Kgl. Kunstakademi i København og modtog statens treårige arbejdslegat i 2012. I sine værker bruger han elementer fra stand-up comedy, talkshows og ikke mindst stumfilm.

Anya Liftig
Anya Liftig er en del af kredsen omkring Panoply Performance Laboratory fra Brooklyn, New York. Hun bruger humor til at vise fiasko og problemerne ved at knytte sig til andre mennesker. Hendes performances sætter ofte både kunstneren og beskueren i en ulige situation præget af parodi og forlegenhed. Hendes performances formår endda også at kommunikere på tværs af arterne, og hun samarbejder med både husdyr og vilde dyr.

Mette Kit Jensen
Mette Kit Jensens overordnede interesse er individets forståelse og sansning af omgivelserne. I de sidste par år har hun personificeret en kvindelig flanøse inspireret af forfattere, der i 1800-tallets Paris drev rundt i forskellige storbyer og betragtede og beskrev hvad de så. I forbindelse med ”Hitparaden” holder Flanøsen et performanceforedrag Fortællinger fra lukkede rum om den tyske forfatter Karl May (1942-1912 ). Han skrev en mængde westernbøger, som fik borgere i DDR til at udleve deres frihedsdrømme i statsanerkendte indianerlejre. Mette Kit Jensen er uddannet billedkunstner fra kunstakademiet i Hamburg 1995-2002 og arbejder researchbaseret og tematisk i forskellige medier: installationer, temporære projekter i det offentlige rum, handlinger og performances.

Hele Festivalperioden.
Melanie Jame Wolf: This Time You’re Winning
Melanie Jame Wolfs værk kan opleves alle dage. I This Time You’re Winning inviterer hun dig til at sige de ord, du altid har ønsket at sige, men aldrig har fået sagt. Du kan være ord eller argumenter fra en gammel konflikt eller debat. Måske er de henvendt til en kæreste, ny eller gammel, eller måske er de et nemesis for en ven. Måske skete det i går, eller måske har disse ord fulgt uroligt ved siden af dig i mange år og givet dig søvnløse nætter. Kom ud med dem!

Dariusz Fodzcuk
Dariuszs Fodzcuk er en af Polens største performancekunstnere. Hans værker er sammensat af mange små elementer og involverer publikum. Faktisk er et aktivt samarbejde med publikum målet for hans performances, men da det er vanskeligt og risikabelt at planlægge, har Dariusz Fodzcuk både en plan B, C, og D. Elementer, der kan indgå i hans performance, kan være nogle af følgende: Action Painting, Dodge Ball, Levende Linjer og Caterpilar Track. Han vil stå omkring udendørsbaren og skabe performances og sociale aktioner med publikum og tilfældige forbipasserende i hele festivalperioden, for at afslutte festivalen med en stor fælles performance.

Se mere på www.liveart.dk
Søndag
19. maj 2013
dørene åbner
16.00
Showet starter
16.00
Pris
80 Kr. + gebyr
?>