PUMPEHUSET Præsenterer
Hitparaden dag 3

Køb partoutbillet til alle fire dage her.


Lørdag d. 18. maj 2013

  1. 16-19 : Dariusz Fodczuk (durational)

  2. 16.30 : Melanie Jame Wolf (all day)

  3. 16.30 : Peter Lind (all day)

  4. 17.00 : Anaïs Héraud

  5. 17:30-19:30 : Ellen Friis: Six Saints: Tycho Brahe & Six Saints: H.C.Ørsted (durational)

  6. 18:00 og 19:00 : Sort+Munck: No. 9

  7. 20:00 : Anya Liftig

  8. 20.30 : Tim Driver

  9. 21:00 : Gwendoline Robin

  10. 22:00 : Andre Stitt: Amnesia


Hitparaden er den første festival i en række af årlige internationale festivaler for performancekunst i København. På festivalen kan man se den bedste performancekunst fra hele verden, krydret med diskussioner, diskotek og dans. Og øl.

Programmet er en blanding af nyproducerede performances og enestående værker, som endnu ikke har været vist i Danmark; skabt af både etablerede og nye danske og internationale kunstnere. Hitparaden finder sted i Pumpehuset 16.-19. maj 2013.

Hitparaden er ikke bare en perlerække af gode performances. De bliver kombineret med vores diskussionsforum ”Samtalekøkkenet” og Pumpehusets ”gå-i-byen” kultur. På Hitparaden kan man høre musik og opleve scene- og performancekunst samtidig med at man får en drink og deltager i en spændende diskussion om værkerne.

Kunstnerne kommer fra Canada, USA, Sydamerica, Australien, Belgien, Nord-Irland, Belgien, Sverige, Tyskland, Polen og Danmark.

Ellen Friis: Six Saints: Tycho Brahe & Six Saints: H.C.Ørsted
Ellen Friis arbejder med konstruerede tidsbegreber sat op overfor tilskuernes live oplevelse i performances, video og installation. Til Hitparaden vil hun præsentere de sidste to værker i performanceserien “Six Saints”, der fortolker 6 danske videnskabsmænd og -kvinder ud fra deres arbejde med tidsbegreber. Hun er uddannet fra Kunsthochschule Berlin 2005 i Interdisciplinær kunst.

Anaïs Héraud
Anaïs Héraud arbejder med industrielt fremstillede erotiske genstande. Hun mener, at begæret er den vigtigste ingrediens i kreativitet og derfor æstetiserer hun sit eget begær. Bevæbnet med dildoer og mursten kæmper hun mod normative standarder og søger samtidigt at menneskeliggøre kunstneren som figur. Anaïs Héraud (f. 1988) bor og arbejder i Berlin som performance- og billedkunstner. Hun har en MFA i maleri og performancekunst fra kollegiet af billedkunst ENSAV Lacambre, Bruxelles.

Sort+Munck: No. 9
Sort + Munck er en dynamisk duo bestående af billedkunstnerne Ole Werner Munck og Camilla Sort som siden 2009 har udfordret hinanden til kunstnerisk duel. Det meste af deres arbejde er stedsspecifik. Til Hitparaden skaber de et værk specielt til Pumpehuset, hvor de undersøger sociale normer og interaktioner. Lugten vil være det første, du bemærker, og bagefter kommer det akavede ved at være så tæt på folk, du ikke kender, i et rum, du vil hellere forlade. Performance No. 9 finder sted i det mest private og det mindst attraktive af alle offentlige rum.

Panoply Performance Laboratory: ANY SIZE MIRROR IS A DICTATOR
Esther Neff og Brian McCorkle dannede Panoply Performance Laboratory i Brooklyn, New York i 2007 og arbejder ganske ofte sammen med andre kunstnere, som i dette tilfælde med performancekunstner, forfatter og cellist Valerie Kuehne. Panoply Performance Laboratory kombinerer konceptuel musik, skulptur og performance og vil i ANY SIZE MIRROR IS A DICTATOR skabe en social opera på Pumpehusets gårdsplads.

Gwendoline Robin
Alt kan sprænge i luften. Gwendoline Robin associerer objekter med krop og rum. Hun skaber installationer og performances med sprængstoffer, brand og røg, der har til formål at provokere det uforudsete og skabe ustabile situationer. Gwendoline Robin bor og arbejder i Bruxelles hvor hun er uddannet på Ecole Nationale Supérieure des arts visuels de la Cambre. På Hitparaden viser hun to forskellige performances uden titler. Performancen foregår inde i Pumpehuset.

Andre Stitt: Amnesia
Andre Stitt har lavet performance i 30 år med blod, sved og mudder og er en af Europas fremmeste performancekunstnere. I Pumpehuset præsenterer han en performancemonolog, der reflekterer over performancekunstens rolle i hans liv fra sin barndom i Belfast, Nordirland, til et liv med at rejse verden rundt med sin kunst. Andre Stitt undersøger, hvordan hukommelse, fælles fortællinger, konflikter, koder og myter påvirker nutiden. Han er Professor for Performance and Interdisciplinary Art på University of Wales Institute, Cardiff og er leder af Centre for Fine Art Research på Cardiff School of Art & Design, Wales.

Hele Festivalperioden.
Melanie Jame Wolf: This Time You’re Winning
Melanie Jame Wolfs værk kan opleves alle dage. I This Time You’re Winning inviterer hun dig til at sige de ord, du altid har ønsket at sige, men aldrig har fået sagt. Du kan være ord eller argumenter fra en gammel konflikt eller debat. Måske er de henvendt til en kæreste, ny eller gammel, eller måske er de et nemesis for en ven. Måske skete det i går, eller måske har disse ord fulgt uroligt ved siden af dig i mange år og givet dig søvnløse nætter. Kom ud med dem!

Dariusz Fodzcuk
Dariuszs Fodzcuk er en af Polens største performancekunstnere. Hans værker er sammensat af mange små elementer og involverer publikum. Faktisk er et aktivt samarbejde med publikum målet for hans performances, men da det er vanskeligt og risikabelt at planlægge, har Dariusz Fodzcuk både en plan B, C, og D. Elementer, der kan indgå i hans performance, kan være nogle af følgende: Action Painting, Dodge Ball, Levende Linjer og Caterpilar Track. Han vil stå omkring udendørsbaren og skabe performances og sociale aktioner med publikum og tilfældige forbipasserende i hele festivalperioden, for at afslutte festivalen med en stor fælles performance.

Se mere på www.liveart.dk
Lørdag
18. maj 2013
dørene åbner
16.00
Showet starter
16.00
Pris
80 Kr. + gebyr
?>