PUMPEHUSET Præsenterer
Hitparaden dag 2

Køb partoutbillet til alle fire dage her.


 

Fredag d. 17. maj 2013

  1. 16.30 : Melanie Jame Wolf (all day)

  2. 16.30 : Peter Lind (all day)

  3. 17:00 : White On White: # 5 - All Those Beautiful Boyz

  4. 20:00 : Hector Canonge: Hombre De Barro / Man Of Clay

  5. 21:00 : Julie Andrée T.

  6. 22:00 : Christian Falsnaes: Fulfilling Your Expectations


Hitparaden er den første festival i en række af årlige internationale festivaler for performancekunst i København. På festivalen kan man se den bedste performancekunst fra hele verden, krydret med diskussioner, diskotek og dans. Og øl.

Programmet er en blanding af nyproducerede performances og enestående værker, som endnu ikke har været vist i Danmark; skabt af både etablerede og nye danske og internationale kunstnere. Hitparaden finder sted i Pumpehuset 16.-19. maj 2013.

Hitparaden er ikke bare en perlerække af gode performances. De bliver kombineret med vores diskussionsforum ”Samtalekøkkenet” og Pumpehusets ”gå-i-byen” kultur. På Hitparaden kan man høre musik og opleve scene- og performancekunst samtidig med at man får en drink og deltager i en spændende diskussion om værkerne.

Kunstnerne kommer fra Canada, USA, Sydamerica, Australien, Belgien, Nord-Irland, Belgien, Sverige, Tyskland, Polen og Danmark.

White on White: # 5 - All Those Beautiful Boyz
Iggy Malmborg (Malmö) og Johannes Schmit (Berlin) viser to dele i deres performance-/teater-række White on White. I nummer 5 - All Those Beautiful Boyz fortæller de blandt om nødvendigheden af plastikoperationer. Den synlige overflade er et tydeligt tegn for det andets tilstedeværelse. Deraf slutter White on White, at en kosmetisk operation er den mest radikale måde at fremkalde en dybdegående social revolution. White on White forener performancekunst med traditionelt teater på ypperligste vis.

Hector Canonge: HOMBRE DE BARRO / Man of Clay
Hector Canonges kunst kan for anden gang opleves i Danmark. Fredag performer han på Axeltorv. I sin performance HOMBRE DE BARRO / Man of Clay refererer han til menneskehedens mytiske oprindelse i gamle kulturer og til livets flygtighed. Performancen udfordrer og intervenerer direkte med det offentlige rum gennem bevægelse, udholdenhed og rituelle processer. Hector Canonge er født i Argentina, opvokset i Bolivia, uddannet og bosat i New York.

Julie Andrée T.
For canadiske Julie Andrée T. er kunsten en afspejling af hverdagen og en mørk samtid. Hun bruger kroppen som middel for at nå frem til et sted, hvor den personlige identitet er tabt. Det kan være den eneste måde at finde et fællesskab på. Julie Andrée T. 's installationer og performances er blevet vist i Canada, USA, Sydamerika, Asien og Europa. Hun var en del af Jacob Wrens PME og har samarbejdet med koreograferne Benoit Lachambre, Xavier Le Roy, Dominique Porte, Martin Bélanger og filmskaber Dominic Gagnon. Siden 2003 har hun været en del af performance gruppen Black Market International og arbejder i øjeblikket sammen med kollektivet Poni fra Bruxelles.

Christian Falsnaes: Fulfilling Your Expectations
I sin performance Fulfilling Your Expectations vil Christian Falsnaes i samarbejde med det fremmødte publikum skabe et værk specielt til Pumpehuset. Hans performances refererer til og bruger elementer fra filosofi, computerspil, kunsthistorie, film, tegneserier, graffiti og mytologi. De handler om vor tids kultur og identitet og er både forrygende underholdende og ekstraordinært tankevækkende. Han er uden tvivl en af de vigtigste danske performancekunstnere.

Hele Festivalperioden.
Melanie Jame Wolf: This Time You’re Winning
Melanie Jame Wolfs værk kan opleves alle dage. I This Time You’re Winning inviterer hun dig til at sige de ord, du altid har ønsket at sige, men aldrig har fået sagt. Du kan være ord eller argumenter fra en gammel konflikt eller debat. Måske er de henvendt til en kæreste, ny eller gammel, eller måske er de et nemesis for en ven. Måske skete det i går, eller måske har disse ord fulgt uroligt ved siden af dig i mange år og givet dig søvnløse nætter. Kom ud med dem!

Dariusz Fodzcuk
Dariuszs Fodzcuk er en af Polens største performancekunstnere. Hans værker er sammensat af mange små elementer og involverer publikum. Faktisk er et aktivt samarbejde med publikum målet for hans performances, men da det er vanskeligt og risikabelt at planlægge, har Dariusz Fodzcuk både en plan B, C, og D. Elementer, der kan indgå i hans performance, kan være nogle af følgende: Action Painting, Dodge Ball, Levende Linjer og Caterpilar Track. Han vil stå omkring udendørsbaren og skabe performances og sociale aktioner med publikum og tilfældige forbipasserende i hele festivalperioden, for at afslutte festivalen med en stor fælles performance.

Se mere på www.liveart.dk
Fredag
17. maj 2013
dørene åbner
16.00
Showet starter
17.00
Pris
80 Kr. + gebyr
?>