PUMPEHUSET og Live Nation Præsenterer
Hellbillies

Det norske countryrock-band Hellbillies kommer fra Ål i den østlige del af Norge og har udgivet hele ti studiealbums, fire livealbums og et opsamlingsalbum. Langt de fleste af disse albums har solgt enten guld eller platin i hjemlandet, og bandet har vundet tre Spellemannpriser (norske svar på Grammy) og blev i 2007 kåret til årets Spellemann.

Hellbillies begyndte deres rejse mod Norsk folkeheltestatus i 1990, hvor deres tidlige udgivelser som ”Sylvspente Boots”(1992) og ”Pela Stein” (1993) viste gruppens unikke til at fortolke andre numre. De hentede det meste af deres repetoire fra populære amerikanske countrymusikere, og Hellbillies omskrev eksisterende hits som fx. John Prines’ ”Grandpa Was A Carpenter” og oversatte teksten til bandets egen lokaldialekt, så sangen fik navnet ”Goffa Min va Handelskar”.

Efter deres debutplade, som udelukkende bestod af oversatte klassikere som ”Ho Birgjit Lien” (”Sweet Rosie Jones”) og ”Ikkje Grav Med Ned” (”Please Don’t Bury Me”), skruede gruppen ned for covermaterialet og fokuserede istedet på musik, der inkorporerede elementer fra traditionel norsk folkmusik. Hellbillies er i mange år blevet regnet som et af Norges bedste countryrock-bands, og de er i dag bedre end nogensinde før.

Siden begyndelsen har Hellbillies, som består af Aslag Haugen, Lars Håvard Haugen og Bjørn Gunnar Sando, underholdt publikum i hver en lille krog af Norge. De har spillet mere end 1600 koncerter og høster fortsat fantastiske roser fra både kritikere og publikum, og går med rette for at være et af landets absolut bedste livebands.
Onsdag
21. mar 2018
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
250 Kr. + gebyr
?>