PUMPEHUSET og Down The Drain Concerts Præsenterer
Helado Negro

Roberto Carlos Lange har siden 2002 udsendt en lang række udgivelser under forskellige navne, men det er som Helado Negro den amerikanske lydkunstner og musiker har opnået størst succes. Hans seneste album, ”This is How You Smile”, er det foreløbige højdepunkt i karrieren, og til oktober lægger han vejen forbi både Pumpehuset og Train.

Helado Negros sjette album udkom i marts måned, og de amerikanske anmeldere var enige om, at Lange havde skabt noget helt særligt. Pitchfork gav 8.5 stjerner og kaldte det ”sublim, mesterfuld musik”. Også Allmusic roste den stemningsfyldte musik med de smukke tekster med masser af indsigt og fremhævede, at Lange med ”This is How You Smile” havde taget de bedste elementer fra sine tidligere plader og skabt sit bedste album til dato.

Udover sine konventionelle udgivelser har Lange også stået bag lydskulpturer (blandt andet ”Sounding Up There” i Atlanta for Flux Projects og HVAC Music Box i Brooklyn), og han har desuden skabt musik til forskellige udstillinger og videoværker af maleren David Ellis.

Den innovative musiker har altid fået flotte anmeldelser for sin musik, men det var først i 2017, at Helado Negro brød igennem overfor et større publikum. Det skete, da NPR inviterede Lange til at optræde til deres Tiny Desk Concerts, der introducerede Helado Negro til et verdensomspændende publikum. Det skete efter udgivelsen af albummet ”Private Energy”, der blandt andet indeholder et af Helado Negros mest kendte numre, ”It’s My Brown Skin”.

Pitchfork kaldte Helado Negros legesyge elektroniske musik for ”cosmic synth-folk”, og hvad det præcis dækker over, kan man finde ud af, når Helado Negro gæster Pumpehuset i København og Train i Aarhus til oktober.
Onsdag
23. okt 2019
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
170 Kr. + gebyr
?>