PUMPEHUSET og CPH PIX Præsenterer
Headbang i Hovedlandet + Illdisposed

Filmvisningen er udsolgt, men vi sælger et begrænset antal billetter til koncerten med Illdisposed her. Dørene til koncerten åbner kl. 22.00. 


2017 markerer 20-året for premieren på Niels Arden Oplevs ‘Headbang i Hovedlandet’. Det fejrer CPH PIX og Pumpehuset med en visning af filmen (med introduktion) og efterfølgende specialkoncert med Illdisposed.

Illdisposed var et af de mest fremtrædende i 90’ernes bølge af nye danske metalbands, og af de tre, der portrætteres i ‘Headbang i Hovedlandet’, er de det eneste, der stadig er aktuelt. Sidste år udsendte de deres 13. fuldlængdealbum, ‘Grey Sky over Black Town’. I filmen er Illdisposed ved at indspille deres tredje album, der fik titlen ‘There's Something Rotten... In the State of Denmark’, og som flere i dag fremhæver som et af periodens bedste. I Pumpehuset vil Illdisposed se tilbage og spille et helt specielt sæt med fokus på materiale fra netop dén plade og de to, der kom før.

Inden koncerten vises ‘Headbang i Hovedlandet’ på det store lærred med introduktion af instruktør Niels Arden Oplev (‘Mænd der hader kvinder’, ‘Drømmen’, ‘Flatliners’). Filmen har fået kultklassikerstatus; især blandt de, der voksede op med metalmusik i ørerne i 90’erne.

‘Headbang i Hovedlandet’ foregreb i de sene 90’ere den senere så populære reality tv-genre med sit skarpe og humoristiske portræt af medlemmer af tre jyske metalbands, der siden blev forsøgt fulgt op af DR2 i form af serien ‘Stormslag’, og som også fik en slags international konkurrent, da Metallica i 2004 udstillede sig selv i ‘Some Kind of Monster’.

Niels Arden Oplev fik senere et internationalt gennembrud med sin filmatisering af ‘Mænd der hader kvinder’ (2009), og er lige nu aktuel med et remake af 1990-filmen ‘Flatliners’, som har premiere sideløbende med CPH PIX.
Lørdag
7. okt 2017
dørene åbner
20.00
Showet starter
20.30
Pris
190 Kr. + gebyr
?>