Gzuz

Den tyske rapper Gzuz er flagskibet for tysk hiphop og fik for alvor sat sit navn på verdenskortet, da den hårde video til ”Was Hast du Gedacht” gik viralt i hele verden. Til foråret får Danmark besøg af den hårdkogte rapper fra Hamborg for første gang, når han indtager Pumpehuset fredag 26. april.

I 2018 fik hele verden øjnene op for tyske Gzuz, da YouTube-kanalen WORLDSTARHIPHOP samlede musikvideoen til singlen ”Was Hast Du Gedacht” op. Videoen, der meget billedligt portrætterer Gzuz’ crew 187 Strassenbande og det hårde gademiljø i Hamborg, røg hurtigt i streamingtjenestens top 5 i USA – og gik viralt blandt hip hop-entusiaster og musikmedier i hele verden. Hypen i udlandet fortsatte, da musikvideoen til ”Warum” udkom – denne er nemlig optaget i Compton iblandt bydelens hårdkogte gangstere.

Hjemme i Tyskland var Gzuz dog i forvejen en af tysk hiphops helt store frontfigurer, hvor han spiller udsolgte arenashows og kan melde udsolgt af sine LP’er allerede ved forudbestillingerne. Herhjemme har hiphop-Danmark også fået øjnene op for Gzuz, hvor rapper og selverklæret ekspert i tysk hiphop, Pede B, blandt andet har udtalt:

”Det er pistolrap på den mest fladpandede og fantastiske måde, og GZUZ’ vers er legendarisk!” – Pede B anbefaler, Soundvenue.

Netop pistoler og andre realistiske effekter fra gaden dominerer Gzuz’ stil i både lyd og visualitet, og han er ikke bleg for skrue op for netop det fantastiske og fladpandede, når han optræder live. Oplev Gzuz live i Danmark for første gang, når han tænder op for tysk hiphop-fest i Pumpehuset til foråret.