PUMPEHUSET Præsenterer
Grævling + Agusa - Spring

Spring har i samarbejde med Pumpehusets Byhave arrangeret en række koncerter, der vil forsøge at skabe opmærksomhed om den nye organiske musikkultur, der i disse år springer frem. Det drejer sig om de progressive og psykedeliske genrer der byder på mere intense og indignerede udtryk med en kraftigere rod i det personlige. Det bliver koncerter der skaber imakulære oplevelser for åbne og nye lyttere i disse musikkulturer.

Det er andet år i træk at Pumpehusets Byhave åbner op for gratiskoncerter i den lille kulturelle byoase, der oser af autencitet. Scenen i Byhaven har et originalt udtryk som musikerne i høj grad kan præge på deres egen måde. Denne stemning har Spring set muligheder i, som kulturskue for de nye blomstrende musikgenrer. Så oplev og vær en del af den opbakning som kan få disse navne til at blomstre på fremtidens musikscene.

Grævling
Grævling er et eksperimenterede band fra København, som genremæssigt peger mod såvel psychpop som støjrock. De psykedeliske inspirationer er dog dominerende, og der trækkes på såvel danske 70'er-syreikoner som Alrune Rod og Young Flowers som samtidige magnater som Dungen og Tame Impala.

Frontmand Rasmus Klausen har skrevet og optaget sange under kunstnernavnet Grævling i to år før han i sommeren 2012 samlede en gruppe af musikalske sjælefrænder til at opføre numrene live. Siden har Grævling spillet en lang række koncerter i både Danmark, Norge og Sverige. Grævlings nuværende besætning tæller også medlemmer fra blandt andre Halasan Bazar og Afdeling P.

Denne selvbetitlede EP er Grævlings første fysiske udgivelse. Pladens dansksprogede sange handler om naturen, om vores forståelse af livet, og, til tider, om psilocybinsvampe. De joviale - måske lidt naive - tekster er sat i en musikalsk verden, der er atmosfærisk og intens: på en gang energisk og drømmende. I sangskrivningen er der lagt vægt på en kombination af stærke melodier og overraskende elementer, hvilket opnås gennem lange akkordprogressioner, uforudsigelige instrumentalstykker og temmelig mange guitar-pedaler.

Agusa
Agusa blander elemeter fra traditionel svensk musik med den tågede lyd af Hammond orgel og syrebelagte fuzz guitars. Musikken er psykedisk, organisk og leverer smukke melodier, der får dit hjerte til at smelte og din ører til at brænde. Kort fortalt, så fører Agusa dig ud på en sonisk rejse tilbage til den tid, hvor dine forældre dyrkede den hellige urt og hang ud i hippie lejrer – Agusa er med andre ord indbegrebet af dén karakteristiske retro 70’er lyd.

Bandet har opnået alt dette indenfor et enkelt år og udgav fornyligt det anmelderroste album Högtid. Bandet består af musikere fra Kama Loka, Sveriges Kommuner og Landsting og Hoofoot.
Lørdag
3. maj 2014
dørene åbner
Showet starter
19.00
Pris
Gratis Entré Kr.
?>