PUMPEHUSET Præsenterer
Glass + Mettro – Byhaven

For andet år i træk åbner Pumpehuset op for husets egen dejlige, grønne og afskærmede Byhave. Det bliver endnu federe end sidst og i år går vi all in på endnu flere siddepladser, grønnere omgivelser og bedre afskærmning fra trafikken.

Byhaven har åben hele sommeren, hvor vi teamer op med vores bedste musikalske venner, for at bringe en masse koncerter under åben himmel. Haven har åbent fra onsdag til lørdag, hvor der også vil være masser af tid til hygge, eksamenslæsning, fussball, grill og picnic.

Her er siddepladser nok, god stemning, fri wi-fi og kaffe på kanden. Tag blot grill og madkurve med, og køb så drikkevarerne i baren undervejs – det er dét, vi betaler musikerne med.

Biografi Glass
Glass opstod i 2010 da de to trommeslagere Rasmus Valldorf (CTM, Lily Electric, The Asteroids Galaxy tour mf) og Kristian Mondrup (Lars and the Hands of Light, Kala-OK mf.) blev enige om at starte et projekt med fokus på trommer og energiske beats.
Rasmus forklarer:

Vi havde begge to i længere tid haft lyst til at prøve at lave noget andet musik end det vi normalt ville kaste os over. Hvordan ville det lyde hvis vi sagde ja til nogle valg, som vi måske i andre projekter ville forkaste. Prøve at gøre os fri fra forudindtaget holdninger og meninger om hvordan musik skulle lyde og prøve at gøre noget der ikke umiddelbart ville ligge os lige for. Udfordre os selv på det kraftigste. Lave enkel, højenergisk popmusik, som vi synes den skal lyde.

Den første gang GLASS mødtes for at lave musik sammen, kom Rasmus slæbende på et kæmpe stort gammelt keyboard som han netop havde købt for 50 kr i en genbrugsforretning. vi tændte for det og kunne konstaterer at det virkede perfekt. Det var en af den slags moments hvor vi begge følte at de højere magter allerede havde besluttet for os hvad for noget musik vi skulle lave. Fra den dag af har vi brugt det keyboard på alt hvad vi laver. Det blev et slags dogme og måske et anker, der forbandt os til noget af det vi kommer fra. Det var fra starten vores ide at blande noget mere råt og eksperimenterende med hi-fi produktioner og enkel sangskrivning. Fortæller Rasmus.

Glass søger rastløsheden og de svære valg
Duoen tager altid processen dødens alvorligt, men der skal også være plads til at kunne trække på smile båndet når de laver musik. Vi vil overraske os selv, og rykke ved vores musikalske horisont. Den bedste følelse for os, er når vi ikke ved, om det vi har lavet er helt ved siden af eller overdrevet fedt. Den følelse er vigtig, for det er tit der, vi laver noget af det vi ender med bedst at kunne lide.

Over det sidste år har de to venner derfor været at finde i deres studie, hvor de har arbejdet intenst på at udforske nye musikalske udtryk, fast besluttet på at skabe musik der kunne oversætte den energi som de begge kender fra rollen som trommeslagere.

Drengene har begge boet i længere tid i nogle af verdens store metropoler, og har under projektets tilblivelse pendlet imellem Berlin, New York, Beijing, Taipei og København. Dette skinner mange steder igennem i musikken, som bærer tydligt præg af de mange indtryk, samt den travlhed og rastløshed, man ofte oplever i verdens storbyer.

GLASS er popmusik med bid i. Det er musik der kræver opmærksomhed, for vi larmer hvis ikke man lytter med som Kristian siger. Glass er ikke noget man sætter på i baggrunden til en hyggelig middag, det er noget man sætter på når man vil danse, mærke adrenalinen pumpe, og vil mærke storbyens energi!

Biografi Mettro
Med sin enormt fængende lyd, evne til at connecte med publikum og skabe en fest - er det intet under at det elektronisk inspirerede rock band Mettro, gang på gang bliver rost til skyerne og altid mødt med åbne arme. Ligesom de også modtager meget rosende ord for deres optræden og professionalisme, og ikke mindst gør sig bemærkede med deres høje energiniveau.

De seks teknisk dygtige drenge, der udgør Mettro, tillader lyden at komme helt ud i hjørnerne og trækker publikum med ind i deres univers ved hjælp af den karismatiske og sprøde vokal, der omfavner den meget dansable musik.

Mettro er ikke et helt nyt fænomen på den danske undergrundsscene, de har bl.a. leveret topunderholdning, på steder som Train i Aarhus og til Band Battle hvor de både vandt konkurrencen og Radio Skive prisen. Udover dette vandt de også GymnasieSpot 2012 hvor de fik lovprisende ord fra de mange dommere, som ikke var et sekund i tvivl om deres valg, og siden scorede de sig da også en plads på programmet til bl.a. Skive Festival.

Debut EP "Where We Come From This Means War" som udkom i december 2012, fik stor ros og gav genklang i branchen. Det gav blod på tanden, og Mettro er på nuværende tidspunkt i fuld gang med at arbejde på nyt materiale - der blandt andet tæller den enestående single 'YOU' der, med flotte ord på vejen, udkom i 2013 - som de ser frem til at spille for et oplagt publikum!
Fredag
8. aug 2014
dørene åbner
16:00
Showet starter
18:00
Pris
Fri entré
?>