PUMPEHUSET og Crunchy Frog Præsenterer
Nelson Can, Vök, Felines, Apparat Organ Quartet

I 1918 opnåede Island selvstændighed fra Danmark, først som kongerige og fra 1944 som republik. Dette fejres med flere kulturelle arrangementer gennem året, men for rockmusikkens vedkommende står den på decideret indie-rock: FREEDOM ROKK, når to islandske og 2 danske bands sætter hinanden stævne, først i Reykjavik og siden i København. Bag koncerterne står det danske pladeselskab Crunchy Frog (bedst kendt for bands som bl.a. PowerSolo, Shiny Darkly, epo-555, ONBC, Junior Senior, The Raveonettes, etc.), der igennem mange år har haft en speciel tilknytning til Island og bl.a. har det legendariske islandske band Apparat Organ Quartet i stald. Line-up til de 2 koncerter er en skøn blanding af nye og erfarne kræfter, kvinder og mænd, kendte og ukendte, iørefaldende og mere eksperimenterende bands. Se bare her:

NELSON CAN

VÖK

APPARAT ORGAN QUARTET

FELINES

 

NELSON CAN: De 3 kvinder i Nelson Can havde faktisk 2 EPer og en LP bag sig før de i 2017 udgave EP3, som er blevet bandets store gennembrud. Med masser af airplay i Danmark på både P3 og P6, og i England på BBC1 og BBC6 Music, formår Nelson Can, at levere rockmusik med fængende melodier og masser af kant og indie-spirit. Alene deres ukonventionelle instrumentering med kun bas, trommer og vokal gør det kun mere imponerende at Nelson Can når ud til både et bredt og et feinschmecker publikum. En af nøglerne er nok forsanger Selina Gin's unikke stemme, der veksler mellem det skrøbelige og kraftfulde.

Video: Break Down Your Walls

Facebook: https://www.facebook.com/nelsoncanband/

Instagram: @nelsoncan

VÖK: Et fremadstormende indiepop band. Elektronisk dreampop med stærke melodier med den karismatiske Margrét Rán i front. Efter to meget roste EP’er, som bragte bandet rundt og spille over hele Europa, kom bandets første album "Figure" i 2017. LPen blev overstrømmende modtaget og kaldtes af The Line of Best fit for "a brilliant debut album". Efter bandets til dato største headline Europa-turné og Sónar-festivaler i både Reykjavik og Istanbul bag sig, fokuserer de nu på arbejdet med det næste album, som udkommer i 2019. Men inden da optræder de ganske eksklusivt til disse to koncerter i september.

Video: Waterfall

www: http://www.vok.is/

Facebook: https://www.facebook.com/Vokband

Instagram: @vokmusic

APPARAT ORGAN QUARTET: Bandet blev oprindeligt dannet af nyligt afdøde Jóhann Jóhannsson som led i en serie af improviserede koncerter. Nogle gange beskriver de deres musik som ”Maskinel Rock ’n’ Roll”, og bandets lyd bevæger sig da også mellem dansable floor-fillers og headbangende hymner. Alt sammen serveret i en mikstur af Kraftværk-inspireret elektronik, blandet med Daft Punk lignende robotstemmer og tunge rockbeats med smukke melankolske melodier. Et helt unikt band, som har samlet fans over hele verden og må siges at være elektrorock royalty. Live, såvel som på plade, spiller de på et væld af klassiske og offbrand keyboard og synths - intet er programmeret.

Video: 123 Forever

Facebook: https://www.facebook.com/ApparatOrganQuartet/

FELINES: The Felines blev dannet som en kvindelig trio i København, men er i dag udvidet til en kvartet. Det tidligere udtryk, der havde afsæt i garage rock/punk, er blevet afløst af en insiration fra ”no wave” og den post-punk, der spirede frem i New York, da 1970’erne gik på hæld. Indie-rock med elementer af funk, jazz, punkrock og andre avantgardistiske narrestreger, drevet frem af repetitive rytmer og en vægt på musikkens tekstur frem for gængse forestillinger om harmoni og melodi. Efter bandets nylige koncert til SPOT Festivalen, priste den legendariske Rolling Stone-skribent David Fricke bandet i høje vendinger. Det har før varslet en lovende fremtid for unge bands, og vi glæder os til Felines' kommende 6-track EP, Saying It Twice Makes It Real.

Ny single: Going Out

Facebook: https://www.facebook.com/felinescph/

Instagram: @felinescph
Torsdag
20. sep 2018
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
200 Kr. + gebyr
?>