PUMPEHUSET Præsenterer
Folkeklubben





Folkeklubben spiller første koncert i eget navn i København i halvandet år

Folkeklubben har markeret sig som et af landets mest hårdtarbejdende bands med rundt regnet 500 koncerter på de 4,5 år, som orkesteret har eksisteret – og orkesteret har spillet overalt i landet. På torve, gadehjørner og herberger. I en udbrændt kiosk, der ikke havde betalt beskyttelsespenge. På spillesteder, rådhuse og kirkegårde. I forsamlingshuse, håndboldhaller og klubber. Til lands, i byer og på øerne. Efter at have spillet mere end 80 koncerter i “Guldkantsdanmark” i løbet af 2015 er det langt om længe blevet tid til et visit i København, når Folkeklubben vender tilbage til den gamle kransal i Pumpehuset - den selvsamme sal, som i 2013 udgjorde rammerne for bandets første store koncert i eget navn.


Folkeklubben blev dannet i maj 2011 ved et tilfælde. Sangskriver, Kjartan Arngrim introduceres til trommeslager, Rasmus Jusjong, til en fest en måned forinden. De mødes igen to uger efter ved et tilfælde. Jusjong har ad omveje hørt et par af Kjartans sange og foreslår, at de tager ud spiller sammen. Kjartan ringer omgående til sin gode ven, guitaristen Rasmus Dall, for at meddele, at han har fundet en trommeslager. To uger senere står de tre unge mænd klar til at indtage scenen i Folkets Park på Nørrebro under navnet Folkeklubben – opkaldt efter den første danske folkplade, ”En Aften i Folkeklubben” med Cæsar, Per Dich og Poul Dissing.


Folkeklubben udgav 15. april 2013 debutalbummet ”Nye Tider. Med radiosingler som den filosofiske ”Tænker Tit”, "For Pengene", der forener salmesang, modstandskamp og westernfløjt og undergrundshittet ”Fedterøv”, som har delt lussinger ud på spillesteder landet rundt, meldte Folkeklubben for alvor sin ankomst på den danske musikscene. ”Danmarksfilm” er titlen på trioens andet album, der udkom d. 13. oktober 2014. En plade, der udfordrer og udfolder bandets oplevelser med Danmark og danskerne. I Folkeklubbens univers strækker landet sig fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord, og de 11 sange på albummet “Danmarksfilm" fører lytteren ad en snørklet rute fra Bagenkop Havn til værtshuset på Vesterbro over Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital, langs vejkantens pile og gennem rugmarken til Søren Ulrik Thomsens Oktober Boulevard.





Lørdag
30. apr 2016
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
200 Kr. + gebyr
?>