PUMPEHUSET og Doomed Scandinavia Præsenterer
EYES + Tvivler + Praytell

Den københavnske hardcore-kvintet EYES river Pumpehusets rundt sammen med Tvivler og Praytell den 27. november.

EYES består af fem unge veteraner fra den danske metal- og hardcore-scene, og i slutningen af september udgav de deres første album, ‘Underperformer’. Pladen afspejler et orkester, der ikke bekymrer sig en døjt om, hvad fans, scene og folk i øvrigt måtte mene og forvente. Man fornemmer et kunstnerisk slægtskab med orkestre som Daughters, Pissed Jeans og Converge - alle bands som har startet med en bestemt lyd og over tid har ændret og udviklet deres musikalske vision betydeligt; noget EYES også selv sigter efter - og lykkes med.

EYES blev dannet i 2017, og efter en heftig første tid som band med en hypet debut-EP fra 2018 og en række eksplosive koncerter i DK og Europa opstod trangen til at rykke sig, da nye sange begyndte at tage form. Bandet besluttede sig hurtigt for at flytte sig fra debutens “blackened”-udtryk til en mere punk-rocket og eksperimenterende lyd med fokus på grooves og hooks - en mindre “brutal”, men mere minimalistisk æstetik og et underspillet udtryk i såvel lyd, lyrik som det visuelle aspekt.

Dette har nu udmøntet sig i ‘Underperformer’, hvis ti sange viser et unikt talent for at sparke nyt liv i hardcore med en respektløs brug af genrens mange retninger og træk i en fokuseret, original sangskrivning. Aggressiviteten er ikke desto mindre aldeles til stede, men spiller konstant op af udfordrende og dynamiske riffs og arrangementer, som uafvendeligt formår at både indfange, undre og underholde lytteren. Denne kompromisløshed finder med største selvfølgelighed også vej ind i bandets lyrik, som er er stærkt inspireret af Jack Kerouacs “stream of consciousness” og Charles Bukowskis ligetil, ærlige og nihilistiske litterære form.

Tvivler
Tvivler er Morten Ogstrup Nielsen (bas), Thomas Feltheim (guitar), Morten Clausen (trommer) og Thomas Burø (vokal). Bandet blev dannet i 2014 ud fra en ambition om at skrive hurtig, beskidt, vedkommende og voldsom musik. Den ambition blev i årene 2015 - 2017 udtrykt i udgivelsen af tre EP’er under titlen Negativ psykologi #1-3 og koncerter i Danmark, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og Slovakiet. I 2017 spillede Tvivler på Roskilde festival og gik derefter i gang med at skrive, hvad der skulle blive til EGO.

Alle i bandet har været aktive længe på den danske alternative musikscene: Feltheim og Clausen spillede i hardcore bandet Children of Fall og mathrock-monstret Obstacles, Burø sang for bandet Lack og Ogstrup er aktiv med Town Portal. I disse bands har musikken altid været grænsesøgende og koblet med det energiske og ekspressive. Tvivler er en forlængelse af den ånd: det er Kliché, der har fået et uægte barn med Discharge, eller et punkband med lige så meget kærlighed til Blondie som til Brutal Truth
Fredag
27. nov 2020
dørene åbner
19.00
Showet starter
20.00
Pris
145 Kr. + gebyr
?>