Emergenza Festival – Semifinale 1

Emergenza Festival afholder semi naler i Pumpehuset og sætter fokus på danske bands, grupper og artister som endnu ikke har slået igennem. Alle genrer er velkommen i konkurrencen. Deltagerne, der i konkurrencens indledende runder kvali cerer sig til semi nalerne, får muligheden for at vise deres talent på Pumpehusets store scene Kransalen i uge 13 og 14. Her afgøres det, hvem der skal spille i nalerne i slutningen af maj.

Emergenza Festival er verdens største musikkonkurrence for bands, grupper og artister som spiller egen/ original musik, men som endnu ikke har fået det store gennembrud. Konkurrencen foregår i over 150 byer over hele verden. Emergenza Festival tilbyder spilletid på de bedste og mest professionelle spillesteder.

I hver semi nale går de vindende bands videre til den danske nale, hvor et dommerpanel bestående af branchefolk udvælger dét band, der skal repræsentere Danmark i den store nordiske nale. Vinderen af den nordiske nale går videre til den internationale nale. Hovedpræmien er en europaturné.

Et eksempel på en gruppe som k sit internationale gennembrud efter de havde vundet Emergenza Fes- tival er norske Nico & Vinz som i 2014 havde den 10. mest streamede sang på Spotify (over 220 millioner streams) med singlen “Am I Wrong” som ligeledes lå nr. 1 på hitlisterne i 40 lande. De har optrådt på de este store amerikanske TV-shows, herunder Letterman, The Tonight Show with Jimmy Fallon, Ellen DeGe- neres, Jimmy Kimmel, Good Morning USA m. .
Hvis man ser bort fra svenske musikproducere som hvert år skriver nogle af verdens største hits, så var Nico & Vinz nordens største musikeksportsucces i 2014!

Det skal blive spændende at se om fremadstormende bands, grupper og artister fra Danmark er klar til at gå efter det store gennembrud!