Emergenza Festival – Øst- og DK-finale

Ved seks semifinaler i Pumpehuset kvalificerede 20 talentfulde bands, grupper og artister sig til øst- finalerne i den internationale musikkonkurrence Emergenza Festival, som afholdes fredag d. 27. maj og lørdag d. 28. maj i Pumpehusets store sal.

På disse aftener skal talenterne dyste i om at blive kåret som vinder af nalen i Østdanmark.

Blandt de regionale vindere (Østdanmark, Vestdanmark og Syddanmark) udpeger juryen den samlede DK-vinder som går videre til den nordiske nale i Stockholm. Herfra går tre nordiske nationer videre til den internationale nale i Tyskland, hvor hovedpræmien er en Europaturné.

Emergenza Festival er verdens største musikkonkurrence for bands og grupper som spiller egen/original musik, men som endnu ikke har fået det store gennembrud. Konkurrencen foregår i over 150 byer over hele verden. Emergenza Festival tilbyder spilletid på etablerede spillesteder.

Et eksempel på en gruppe som k sit internationale gennembrud efter de havde vundet Emergenza Fes- tival er norske Nico & Vinz som i 2014 havde den 10. mest streamede sang på Spotify (over 220 millioner streams) med singlen “Am I Wrong” som ligeledes lå nr. 1 på hitlisterne i 40 lande. De har optrådt på de este store amerikanske TV-shows, herunder Letterman, The Tonight Show with Jimmy Fallon, Ellen DeGe- neres, Jimmy Kimmel, Good Morning USA m. .

Hvis man ser bort fra svenske musikproducere som hvert år skriver nogle af verdens største hits, så var Nico & Vinz nordens største musikeksportsucces i 2014!

Det skal blive spændende at se om fremadstormende bands og grupper fra Danmark er klar til at gå efter det store gennembrud!

Lineup:
19.00 Love The Bomb
19.30 2i1
20.00 Isbjörg
20.30 Cloudy Avenue
21.00 Una Una
21.30 Female Forest
22.00 Toulouse
22.30 Powdercloud
23.00 Forloren
23.30 Young WriterZ
00.00 Getaway