Inspireret af rock- og litteraturhistoriens klarsynede poeter snerrer Dør nr. 13 efter stilstand og normer. EP’en ”Krigere uden Vaaben” er en foreløbig kulmination for et rastløst band i rivende og konstant udvikling.
Gaffa kaldte deres koncert på Spot for ”dragende og højenergisk,” mens Undertoner udråbte frontmand Lasse Storm som “rockpoet”. Og med en sejr i årets KarriereKanonen har københavnske Dør Nr. 13 på kort tid cementeret sig som et af de allermest lovende danske navne i feltet for mørkrandet beat.
EP’en “Krigere Uden Vaaben” understreger nu, at de er et band drevet af den allerstørste nødvendighed. Sangene dirrer af en punket energi, der spiller op til dans det ene øjeblik og kalder til kamp det næste. Deri ligger tanken om at være ‘krigere uden vaaben.’
“Det handler om at sætte os selv fri fra alt det, der holder os nede,” siger Lasse Storm. “Om at rykke ved ting. Sætte ting i bevægelse. Stilstand er døden. Om at sætte mennesker i bevægelse. Kroppen, munden, hjernen og hjertet. Om at få folk til at synge, danse, tænke og mærke efter.”
Musikalsk er det fem mand høje orkester vokset ud af en sommer, hvor Lasse Storm lå og lyttede til en bunke gamle syreplader. De inspirerede ham til at samle et band. Han tog fat i medlemmer af blandt andet The Blue Van og Hymns From Nineveh og for hver ny musiker, han inddrog, blev lyden mere og mere defineret. Snart var det ikke syrerock, men en distinkt og økonomisk destillering af fem menneskers hjerteblod. “Ind til benet. Ikke så meget bullshit” lyder mantraet i øvelokalet.
Lyrisk ligger der en ledetråd i EP-titlen, som er lånt hos den danske digter og modstandsmand Morten Nielsen.
“Der er stor musik i hans digte. Han skriver i et enkelt og præcist sprog, der på få linjer favner hele livet i tusinde billeder og følelser. Hans ord ser dig direkte i øjnene og brænder så hårdt, at det gør helt ondt i maven,” siger Lasse Storm.
Hos Dør Nr. 13 har inspirationen fra Morten Nielsen – og fra rockpoeter som John Lennon, Ian Curtis og Thåström – ført til singlen ‘E45’, som handler om at fare så meget vild i sit liv, at man skrigende forsøger at ruske sig fri. Den har ført til ‘Kollision’, som kredser om tolerance og sammenstødet mellem verdener. Og den har ført til ‘Emma’ balladen om stofferne, der holdt op med at virke.
‘Krigere uden vaaben’ er produceret af Søren Christensen (Reptile Youth og Fallulah) i samarbejde med Niels Brandt (The Minds of 99). Første single ‘E45’ udkommer 6. januar 2017, og EP’en efterfølgende den 31. marts.
MANDOLINFEBER
Mandolinfeber er et spritnyt spillemandsprojekt der spiller folkemusik på kanten. Bandet tæller medlemmer fra støjrock bandet Atomfax og Dødssejleren og har rapper og sangskriver Christian ”Kværn” i front. Mandolinfeber er ikke mandolinmusik. Mandolinen symboliserer blot country/folk genren og feberen symboliserer det at være ramt at netop denne. Målet er at finde tilbage til en enkelt og tidløs form, hvor en god melodi og en skæv historie er hovedingrediensen i den gode sang. Forvent både en fest og noget at tænke over, når Mandolinfeber spiller deres debut koncert d 11 maj i pumpehuset.
MYRESKÆR
Myreskær er et solo projekt af Myre Knudsen. Projektet startede i en vinter måned i 2012, og i løbet af 2013 er det som til debut albummet "Umiddelbart banalt" kommet til verden. Bandet blev samlet i November 2013 og første weekend i januar 2014 blev "Umiddelbart banalt" indspillet på 3 dage i et mørkt studio i Nordvest.
Musikken er en blanding af psykedelisk rock, garage og grunge, hvis man skal smide en betegnelse på. Mest af alt så afspejler musikken den tilstand Myre har været i når sangene er blevet skrevet, og ikke ud fra at det skal passe ind under en eller anden genre. Det handler om følelser og om at få dem ud igennem lyd og så at lave lyd som både svinger og som kan få lov til at være sit eget.