PUMPEHUSET og Smash!Bang!Pow! Præsenterer
DIIV

DIIV er tilbage – stærkere, mere kraftfuld og lyrisk klarsynet end nogensinde før. Shoegaze-bandet fra New York er under frontmand Zachary Cole Smiths ledelse aktuel med det anmelderroste album ’Deceiver’, og 6. marts gæster amerikanerne Pumpehuset.

Brændte broer, løgne, forliste venskaber og skam er nogle af de bærepiller, som DIIVs tredje album, ’Deceiver’ er bygget på. Det lyder som indgangen til et album, der flyder over sine breder med ubønhørlig selvforagt, men selvom angeren er tilstede, fremstår shoegazebandets frontmand og absolutte centrum, Zachary Cole Smith, stærkere, mere kraftfuld og lyrisk klarsynet end nogensinde før.

Ligesom sin forgænger portrætterer ’Deceiver’ afhængighed og afvænning. Men hvor ’Is the Is Are’ fra 2016 i bagklogskabens lys – ifølge Smiths egne ord – trivialiserede vejen mod lyset for enden af tunnelen, er frontmanden kommet til den erkendelse, at kampen for at forblive ædru er sværere, end han først antog. ’Deceiver’ er med andre ord Zachary Cole Smiths første plade skrevet på et grundlag af fuld ædruelighed – resultatet er en moden og hudløst ærlig plade med distinktive referencer til My Bloody Valentines brutale lydmur, Nirvanas tidlige grunge, Elliott Smith og Sonic Youth.

Syv år efter den lovende debut ’Oshin’ har DIIV haft alle muligheder for at brænde op alt for tidligt. En anholdelse i 2013, stofmisbrug og en efterfølgende afvænning er blot nogle af de ting, der tidligere har franarret Zachary Cole Smith – og dermed DIIV – muligheden for at finde et stabilt fodfæste på indie rock-scenen. Men med ’Deceiver’ har Smith skabt sin genfødselsplade, der både reflekterer over fortidens fejltrin og hylder den nye mentale styrke, som han må siges at have fundet. DIIV er holdt op med at ønske tiden skruet tilbage til et ’før’ og marcherer i stedet frem anført af en krystalklar lyd, som både fremkalder respekt fra loyale DIIV-tilhængere og fans af rå, mørk guitarrock rig på rumklang og drømme.

 

Fri entre til efterfest fra 23.30 med agnes3000 & Graf $imon$
Fredag
6. mar 2020
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
190 Kr. + gebyr
?>