PUMPEHUSET Præsenterer
De Underjordiske
Holy Motors

I 2015 har De Underjordiske sat deres eget, tydelige præg på den danske rockscene. Allerede inden P6-hittet ‘Hvis Du Forstod’ blev dagligt inventar i radioæteren, havde gruppen på gammeldags mund-til-mund facon opbygget et imponerende ry blandt rockfans på baggrund af en række koncerter rundt i landet.

I sommer cementerede De Underjordiske succeshistorien, da gruppen spillede for det største publikum af alle på Roskilde Festivals Rising-scene. I september udgav de debutalbummet ‘Ind I Flammerne,’ der høstede fine anmeldelser i flere af de store dagblade og som har udsolgt 1. optrykket på vinyl. I forbindelse med udgivelsen inviterede bandet til den første rockkoncert nogensinde i Cisternerne under Søndermarken, hvor de tæmmede de urbane drypstenshulers 17 sekunders-rumklang med en unik opførsel af albummet.

De Underjordiske formår at appellere til den store skare af rockfans, der sværger til det tidløse trommer/bas/guitar-setup, og de har sammen med en række nye bands været med til at puste nyt liv i rockgenren. Soundvenue beskriver gruppens lyd som "et forrygende tilgængeligt take på syrerocken,” mens Berlingske roser tekstuniverset, der ”tegner konturerne af et fælles mytologisk reservat, som sjældent besøges i dansksproget rockmusik.”

For selvom virkemidlerne er simple og opsætningen er klassisk, præsenterer bandet deres helt eget særegne lyd- og tekstunivers, hvor lavaglødende guitarer, indpiskende trommer og karismatisk vokal muskuløst sammenspilles med enorm indlevelse. Og hvis man graver lidt dybere i det, hinsides læderstøvlerne, det lange hår og de få iørefaldende Eik Skaløesk klingende tekstbidder, opdager man, at De Underjordiske på mange måder faktisk lugter mere af 2015 end 1968.

“Vores releasekoncert i Cisternerne var en fuldstændig magisk aften, som har givet os blod på tanden, når det kommer til at gøre den enkle koncert til noget specielt. Frem mod den 6. maj lægger vi hjernerne i blød for at give de fremmødte en tilsvarende, enestående koncertoplevelse,” siger guitarist Andreas Bengtsen.

Som support har De Underjordiske valgt den unge estiske gruppe Holy Motors, der giver deres første koncert udenfor Rusland og Baltikum denne aften.
Fredag
6. maj 2016
dørene åbner
20.00
Showet starter
21.00
Pris
140 Kr. + gebyr
Holy Motors
Placeholder image
?>