Collider

Danske Collider er endelig tilbage med nyt material, og det skal fejres, når bandet med den perfekt grumsede blanding af shoegaze, indie og punket rock spiller koncert i Pumpehuset den 8. december 2022. Det bliver en helt særlig og ikke mindst festlig aften.

Colliders nye EP hedder ”Excessively Worthwhile” og viser en tydeligere og mere kondenseret side af bandets sangskrivning. Sangene er født ud af Colliders sprudlende og charmerende univers, hvor den tidligere udgivelse var maksimalistisk sammenhængende værk, er der i den nye musik skåret ind til benet. Det hektiske er byttet med en oplevelse af et band, der hviler mere i sit eget udtryk, et band der tør finde ind til kernen af sin sangskrivning. Hver sang på EP’en er følsom på sin egen måde og afbalanceret. Det vidner første single ”Figuring”, som er en energisk og længselsfuld twee-pop genistreg.

Collider blev grundlagt af Mikkel Fink, Johan Polder, Troels Damgaard-Christensen og Marie Nyhus Janssen i 2015 efter Troels introducerer Marie til sine barndomsvenner. Synergien mellem dem boblede da de sammen flyttede ind i en trashy, gul lejlighed i København, og når man bor sammen, er det kun et spørgsmål om tid, før tingene kolliderer – og at lave banebrydende musik blev en livsstil for bandet.