PUMPEHUSET og W.A.S. Entertainment Præsenterer
Byhaven: W.A.S. Live - Rasmus Rydahl + aomame + MørkeblødtByhaven er kendt for koncerter, hvor man kan stå tæt, helt op til scenekanten, og sammen med resten af publikum danse solen ned. Denne sommer bliver det igen en smule anderledes, da festen og musiklytningen på myndighedernes anbefalinger skal foregå siddende ved bordene. Byhavens kapacitet er begrænset, så vil du være sikker på en plads, er det en god idé at komme tidligt.
__________________________________________________
Mørkeblødt
Mørkeblødt er August Sandfærs soloprojekt, der gennem stærke tekster og mørk, 80’er-inspireret synthpop forsøger at finde hoved og hale i de forvirrende og turbulente 20’ere. Stress over fremtiden, hjertesorger og større eksistentielle spørgsmål fylder i de mørkebløde popsange, og Augusts dybe stemme er den dragende fortæller.

For August har guitaren i mange år været det primære outlet for hans musikalitet, men som Mørkeblødt udforsker han de syntetiske, elektroniske universer, der kan opstå med computeren som hovedinstrument. Resultatet er fyldige synthesizers, 808-bund og skarpe trommebeats, der skaber den tiltrængte forløsning, man har brug for, når tankerne går i hårdknude.
Mørkeblødts debutsingle ‘Drøm’ høstede en plads på Soundvenues top tracks-liste, da den udkom i november 2020. Hans debut EP, ‘Lyst Mørke, Rar Uro’ figurerede også på Soundvenues liste over de vigtigste albumudgivelser i maj.

aomame
aomame, på japansk ”grøn ært”, inviterer lytteren ind i et univers fuld af nostalgi, dagdrømme, paralleluniverser og nervøsitet for fremtiden, nutiden og fortiden. Samarbejdet afspejler en brors og søsters forsøg på at holde fast i hinanden i det tidlige voksenliv, hvor alt andet rives op med roden. I projektets første leveår foregik samarbejdet på tværs af Nordeuropa, mellem Amsterdam og København, hvor August sendte lofi hiphopbeats til Clara Maries tilbageholdende og længselsfulde vokal. Støvede beats og vokaloptagelser fra klædeskabet blev sendt frem og tilbage, og musikken blev på den måde en gensidig invitation ind i begge parters uformelle hverdagstanker og følelsesliv. Nu er duoen genforenet i København og parat til at spille koncerter med deres liveband og trofaste båndoptager, der afspiller stemningsfuld baggrundsstøj.

Efter udgivelsen af aomames første EP ‘weak eyes’ blev sange fra EP’en sat i rotation på Uniradioen, der senere inviterede aomames i studiet for at tage en snak om udgivelsen af singlen “go 2nite”. DR P3 har spillet hele tre af aomames seks udgivede sange op til flere gange. Starten af 2020 bød på koncerter på RUST, HUSET-KBH, mens duoen skulle have spillet på Carpark Festival 2020 og til en showcase på SPOT Festival (booket gennem talentudviklingsforløbet Growzone). Begge festivaler blev aflyst grundet Covid-19.

Over sommeren 2020 har aomame samarbejdet med et nederlandsk animationshold, der har skabt en fuldt animeret musikvideo til singlen “go 2nite” - singlen blev placeret på Spotify’s Lotus-playliste, Apple Musics ‘New Music Daily’ samt YouSees ‘New Releases’. I sommeren 2020 blev aomame udvalgt til at spille til Carparks udsolgte ‘Carpark Experiments vol. 1’ og booket til det danske pladeselskab CPH Chill’s arrangement ‘Lofi Hiphop-Søndag’. Duoen arbejder i øjeblikket på deres anden EP, som vil blive akkompagneret af et animeret visuelt univers, finansieret af KODA Kultur.

Rasmus Rydahl
Rasmus Rydahl skriver sange på dansk der, ligesom alt andet, handler om lyset og mørket. Sangene er født ud af en “slut-tyver”-krise, og behandler især følelsen af utilstrækkelighed.

“Jeg er meget tæt på at være der, hvor jeg føler mig helt klar til at dele min musik med verden. Det er en rigtig god følelse. Forhåbentligt er sangene større end mit eget private afsæt. Det tror jeg på, de er. Indtil nu har jeg brugt meget af mit musiker-liv på at spille andres musik, men jeg har hele tiden vidst at jeg også skulle lave min egen ting, og at den ting med tiden skulle overtage. Den tid er nu. – Rasmus Rydahl
Rydahl er konservatorieuddannet guitarist, men har i ligeså høj grad skrevet sange, sunget, produceret og dygtiggjort sig på andre instrumenter, og han spiller selv de fleste instrumenter sine indspilninger. Musikken er lavet i tæt samarbejde med Mads Julius Dyrst og Asger Møller.
Den 23. juni går Rasmus Rydahl alene på scenen og spiller strippede udgaver af sangene fra sit kommende album.

Onsdag
23. jun 2021
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>