PUMPEHUSET og Hidden Branch Præsenterer
Byhaven: Terminalist + Mother of All


Terminalist
Verden domineres af hastighed. Og som hastigheden driver historien frem, accelererer den bestandigt i en selvforstærkende dynamik. Sådan lyder den grundlæggende påstand i dromologien, en hastighedsvidenskab udformet af den franske filosof Paul Virilio (1932-2018).


Det er den grundidé, det nye dansk-amerikanske metalband Terminalist baserer deres musikalske univers på. På debutalbummet ’The Great Acceleration’ griber de fat i dromologiens tankesæt og tilfører den deres egne science fiction-fantasier, når de beskriver en verden i opbrud og en klode i sammenbrud, der forlades til fordel for en kolonisering af rummet.


Terminalist blev dannet i 2018 og debuterede året efter med EP’en ‘Abandon All Liberties’, som i 2020 blev fulgt op af singlen ‘Voyagers’. Det fire mand store band rækker tilbage til 1980’ernes traditionelle og tekniske thrash metal og fusionerer det med black metallens blastbeats, dødsmetallens growlvokal og prog rockens storstilede koncepter. Resultatet er et udtryk, som er retro i sin appel og moderne i sin sammenblanding – og som gruppen har døbt hyperthrash.


Bandet følger thrashens tradition for samfundskritik og fremtidspessimisme, når de med dromologien beskriver teknologiens dobbelthed og undersøger Virilios filosofiske tese om, at opfindelsen af skibet også var opfindelsen af skibsvraget. Samtidig viderefører de en tråd blandt nyere bands, der bruger metallens monstrøsitet til at illustrere det nuværende samfunds afvikling til fordel for et nyt, der fremstår både spekulativt og sandsynligt. Det sker i en musik, der er aggressiv, hurtig, melodisk og dynamisk – og som med sine kunstneriske ambitioner og konceptuelle tyngde rækker langt ud over de danske grænser.


‘The Great Acceleration’ er indspillet og produceret af Lasse Ballade (Alkymist, Deiquisitor, Slægt, Orm m.fl.) i københavnske Ballade Studios i løbet af sommeren 2020 masteret af V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) i tyske Woodshed Studio, og artworket er skabt af Artwork by Ryan T. Hancock. Albummet udkommer d. 7. maj 2021 på vinyl, bånd og digitale formater via Indisciplinarian.


TERMINALIST er:
Emil Hansen: Vokal, guitar
Morten R. Bruun: Guitar
Kalle Tiihonen: Bass, backingvokal
Frederik Amris: Trommer


Mother of All
Pladeaktuelle Mother of All er et passioneret one man-band med Martin Haumann (Timechild, ex-Myrkur, ex-Afsky, ex-essence) som bagmand. Mother of All har en talentfuld fast live-besætning og leverer knivskarp melodisk dødsmetal. Mother of Alls nye album ”Age Of The Solipsist” kommer i hælene på EP’en “Secular Assault”, der har høstet utallige rosende ord.


På pladen bakkes Haumann op af den ikoniske bassist Steve Di Giorgio (Death, Testamant, Sadus), som giver en blændende performance. Albummet krydres desuden af det danske guitartalent Frederik Jensen, der spiller eminente leads og soloer.

Lørdag
7. aug 2021
dørene åbner
15.00
Showet starter
19.00
Pris
Fri entré
?>